Сергій Борзов: Попри воєнний стан, Вінниччина виконала річний бюджет на на 86,5%

Сергій Борзов: Попри воєнний стан, Вінниччина виконала річний бюджет на на 86,5%

Укрінформ

Попри воєнний стан, Вінниччина за 10 місяців виконала річний бюджетна на 86,5%.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА

«Якщо коротко, то за останні 10 місяців до загального бюджету Вінницької області, без урахування міжбюджетних трансфертів, надійшло 11 млрд. 531,3 млн. грн. У відсотковому співвідношенні це 86,5% від встановленого плану на цей рік. Більш того, ви повинні розуміти, що це з урахуванням воєнного стану в країні і додаткових витрат, пов’язані з ним», - сказав Борзов.

За його словами, річні плани надходжень доходів змогли виконати по 10 бюджетах. Це стосується всіх районних бюджетів та 4-х бюджетів територіальних громад.

Водночас, беручи до уваги воєнний стан в країні та зменшення надходжень податків від суб’єктів господарювання, 27 бюджетів територіальних громад не вдалось виконати. Бюджети, які не вдалося реалізувати, перебувають під постійним моніторингом та спрямовані на виконання за підсумками 2022 року.

Читайте також: Вінниччина готується до всіх можливих сценаріїв проходження опалювального сезону – начальник ОВА

Борзов також зазначив, що одним із головних завдань керівництва області ьакож є забезпечення продовольчої безпеки вінничан. Йдеться про поповнення регіонального матеріального резерву для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, підсилення заходів для територіальної оборони, а також підтримка комунальних підприємств критичної інфраструктури. На реалізацію цих бюджетних програм із обласного бюджету виділено фінансування на суму 64,6 млн. гривень.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-