Реалізація програми «Електронна Вінниччина» є стратегічним завданням - Борзов

Реалізація програми «Електронна Вінниччина» є стратегічним завданням - Борзов

Укрінформ

На Вінниччині затверджено регіональну програму цифровізації «Електронна Вінниччина» і її виконання є стратегічним завданням обласної влади.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«З початком війни багато питань відійшли на другий план. Однак, цифрова трансформація стала ще більш стратегічно важливим напрямком у виконанні своїх повноважень публічними органами влади. Нинішній час вимагає інтеграції суспільства в сучасне, цифрове, відкрите, доступне для всіх мешканців суспільство. Саме тому, за моїм дорученням, було сформовано науково-технічну раду, яка працювала над розробкою програми «Електронна Вінниччина».. До складу НТР увійшли працівники органів публічної влади області, представники наукової спільноти та Швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP)», - казав Борзов.

За його словами, регіональна програма сформована як складова частина Національної програми інформатизації України. Вона містить понад 30 заходів, які спрямовані на розвиток інституційної спроможності органів публічної влади області, їх інформаційно-комунікаційної інфраструктури, відкритих даних, створення цифрових можливостей та забезпечення широкого використання інформаційних технологій в різних галузях життєдіяльності суспільства.

Виконання заходів програми дозволить забезпечити розвиток інформаційного суспільства у Вінницькій області, інтегрувати регіон до світового інформаційного простору, брати участь у процесах регіональної європейської кооперації, забезпечити сталий розвиток економіки області за рахунок сприяння розвитку інновацій, забезпечити доступ громадян до процесів цифрового розвитку суспільства через впровадження цифрових технологій в повсякденну життєдіяльність, спростити процеси отримання електронних послуг, впровадити зручні форми комунікації органів влади з населенням та суб'єктами господарювання, створити умови для модернізації інформаційної інфраструктури тощо.

Читайте також: Вінниччина прийняла 41 релоковане підприємство – ОВА

Цифровізація сьогодні є одним з важливих факторів економічного зростання будь-якої країни. Електронні послуги, цифрові інструменти для більшості громадян нашої держави стали нормою та дозволили значно спростити взаємодію між органами влади і громадянами, а також підвищити ефективність цієї взаємодії.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-