Вінниччина прийняла 41 релоковане підприємство – ОВА

Вінниччина прийняла 41 релоковане підприємство – ОВА

Укрінформ

На Вінниччину у межах програми релокації бізнесу із зони бойових дій перемістило свої потужності 41 підприємство.

Про це Укрінформу повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Станом на 28 жовтня на територію Вінницької області за програмою Уряду України релоковане 41 підприємство. З них 28 вже працюють на нових місцях», - сказав Борзов.

За його словами, вісім підприємств продовжують здійснювати монтаж обладнання на нових локаціях, іще сім перевезли обладнання на зберігання. Підприємства-переселенці прибули з Харкова, Маріуполя, Києва, Краматорська, Сєвєродонецька, Дніпра, Херсона та Чернігова.

Окрім того, переїжджають підприємства і без державної підтримки, самостійно.

Посадовець зазначив, що здебільшого спеціалізація релокованих підприємств - це машинобудування та металообробка, торгівля, виготовлення продуктів харчування, логістичні послуги, текстильне та швейне виробництво. А також деревообробна промисловість, ремонт і монтаж машин та устаткування, ІТ-сектор. Окремі підприємства перевезли частину власного персоналу, а деякі набираютьпрацівників серед місцевих жителів та з числа офіційно зареєстрованих безробітних через центри зайнятості. Наразі на базі релокованих підприємств вже створено майже 600 робочих місць.

Про ефективність спільної роботи і зростання соціальної відповідальності місцевого бізнесу свідчить позитивна динаміка зростання бюджетних надходжень.

Читайте також: Вінниччина отримує на постійній основі допомогу від тринадцяти міжнародних організацій – Сергій Борзов

В цілому, по місцевих бюджетах області за січень-вересень 2022 року порівняно з відповідним періодом минулого року темпи приросту доходів загального фонду зросли на 21,3% (або на 1759,1 млн грн), зокрема, найбільше - це по бюджетах територіальних громад, надходження зросли на 20,1% (або на 1415,5 млн грн), зокрема по таких важливих джерелах, як податок на доходи фізичних осіб - на 29,9% (або на 1361 млн грн), єдиний податок - на 9,1% (або на 95,5 млн грн), адміністративні послуги - на 19,7% (або на 13,8 млн грн). Малий бізнес продовжує відігравати важливу роль у формуванні місцевих бюджетів. Сума надходжень до місцевих бюджетів від діяльності суб’єктів малого підприємництва за 9 місяців 2022 року проти відповідного періоду 2021 року зросла на 10,7%, або на 221,4 млн грн і становить 2289,5 млн грн, а їх частка в загальному обсязі надходжень до місцевих бюджетів складає майже 23,2 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-