У Вінниці відкрили гуманітарний хаб для переселенців «Луганщина моя» - Сергій Борзов

У Вінниці відкрили гуманітарний хаб для переселенців «Луганщина моя» - Сергій Борзов

Укрінформ

У Вінниці відкрили гуманітарних хаб для вимушено переміщених осіб «Луганщина моя».

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Тут постійно перебуватимуть працівники військової адміністрації Луганської області.  Хаб надаватиме послуги в тому числі і як ЦНАП. Під час війни Україна єдина, ми не ділимо людей на своїх і чужих, тому відкриття в обласному центрі такого осередку для надання допомоги переселенцям з Луганщини є потужним кроком у нашій співпраці та наближенні нашої перемоги», - сказав Сергій Борзов.

Варто зазначити, що у Вінницькій області зареєстровано 6 824 ВПО з Луганщини, це 4913 сімей,1426 – діти, 1312 – пенсіонери, 228 – особи з інвалідністю.

Хаб «Луганщина моя» розміщений на зручній логістичній розв’язці – до нього нескладно добратись на міському транспорті, а також наявний зручний під’їзд для вантажівок.

«Це справді важлива подія і для Вінницької, і для Луганської області,- додав Сергій Борзов,- Ми надали приміщення. Тут буде зручно приймати гуманітарні вантажі, які буде надавати Луганська ОВА. У нас налагоджена співпраця з її очільником Сергієм Гайдаєм, тож будемо вирішувати усі питання по мірі їх надходження. Ми готові допомогти від перших днів війни, раді, що до нас звертаються. А ставлення вінничан до переселенців з Луганщини й інших областей традиційно дружнє і з душею».

Саме це підтверджують і переселенці з Луганщини, які приїхали сьогодні на відкриття хабу: «Нас справді гарно прийняли, у Вінниці дуже привітні люди. Діти вже навчаються, тож у планах – залишитись тут,- каже Інна Гільова з Лисичанська. ЇЇ землячка додає: «Переїхали до Вінницької області із Кропивницького, де перебували кілька місяців… Тут кращі умови для проживання взимку, коли буде дороге опалення. Нам дали будиночок, де ми вже влаштувалися, але чекаємо коли звільнять Луганську область, щоб повернутися додому».

Наталя Коротенко – заступник начальника управління праці та соціального захисту Рубіжанської міської військової адміністрації, координатор новоствореного Хабу зазначає: «Мета його відкриття – створення осередка Луганщини на новому місці їх проживання. Це і простір для спілкування та підтримки як психологічної, так і медичної та соціальної, а також вирішення проблем зайнятості та гуманітарної допомоги».

Начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, який особисто приїхав до Вінниці на відкриття хабу «Луганщина моя», зауважив: «Наразі на Луганщині важка ситуація, адже поки що наша область майже вся окупована. Це тимчасово. Я сподіваюся, що найближчим часом вдасться звільнити території, захоплені з 24 лютого, а також ті, які були в окупації ще з 2014 року. Більше 300 тисяч жителів Луганської області були вимушені виїхати. Оскільки наразі немає жодного регіону, де б не проживали люди з Луганщини, ми прийняли рішення відкрити у кожній області гуманітарний хаб, адже допомогу потребують усі. В кожному регіоні будуть відкриті хаби відповідних громад. Сьогодні у Вінниці відкрився хаб, яким опікується Рубіжанська громада. Варто підкреслити, що отримати тут безкоштовну допомогу можуть внутрішньо переміщені особи з будь-якої громади Луганської області, а не лише з Рубіжанської».

Керівник військової адміністрації м. Рубіжного Андрій Юрченко зазначив, що відтепер є два хаби – в Дніпрі та у Вінниці: «ВПО, що проживають у Вінниці та в ближніх селах зможуть отримати допомогу безпосередньо в хабі. Будуть також задіяні два мікроавтобуси, щоб розвозити допомогу по віддаленим громадам Вінницької області, де є зареєстровані переселенці з Луганщини.

Андрій Юрченко та Сергій Гайдай від імені луганчан подякували за оперативну допомогу, надану з боку Вінниччини з різних питань.

Читайте також: Сергій Борзов: «Вінниччина має сконцентрувати максимум ресурсів для опалювального сезону»

«Ми вдячні, що нам підставили плече і ми постійно отримуємо допомогу від вашої області. Особисто дякую своєму колезі, Начальнику Вінницької ОВА Сергію Борзову. Він оперативно вирішує будь-які питання, з якими я звертався: як військові, так і соціальні. Переконаний, що усі наші землі будуть звільнені. Нам потрібно триматися. Не було жодного дня, де б у нашій області не було обстрілів всієї території. Те жахіття, яке зараз там відбувається, важко передати словами. Наразі деяких населених пунктів Луганщини просто не існує, окупанти їх повністю знищили. Це війна проти нашої нації. Це справжній геноцид українського народу», - зазначив Сергій Гайдай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-