Сергій Борзов: «Вінниччина має сконцентрувати максимум ресурсів для опалювального сезону»

Сергій Борзов: «Вінниччина має сконцентрувати максимум ресурсів для опалювального сезону»

Укрінформ

Вінниччина має сконцентрувати максимальний обсяг ресурсів з усіх можливих джерел для проходження опалювального сезону.

Про це на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування сказав начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

Зазначається, що участь в онлайн засіданні Координаційної ради, під час якого обговорювались питання проходження опалювального сезону, узяли керівники 63 громад області. Адже саме вони прийматимуть рішення про його початок, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря становитиме 8 градусів та нижче.

Сергій Борзов зазначив, що температура у житлових приміщеннях взимку має бути не менше ніж 18 градусів. А першочергово слід забезпечити теплом об’єкти соціальної сфери, зокрема, заклади освіти та охорони здоров’я.

«Ми всі розуміємо, що опалювальний сезон - це баланс наявності природного газу, вугілля, а також електроенергії. Маємо знайти інші можливі альтернативні джерела енергії.

Тому доручив кожній громаді області розробити та затвердити Антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання. Адже 80% області – газифіковано. Усі громади мають змодельовану ситуацію відсутності газу, електроенергії та порядок власних дій на підпорядкованих територіях», - сказав Борзов.

Очільник регіону наголосив, що майбутня зима «навчить нас максимально дбайливо ставитися до витрат електроенергії та тепла взимку», і що «треба припинити регулювати температуру в оселях шляхом відкриття вікон».

Читайте також: Сергій Борзов: Вінницькі лікарні отримали від МОЗу сучасне медичне обладнання

Сергій Борзов підкреслив, що Вінницька область має всі передумови для стабільного проходження опалювального сезону, позаяк регіон в Україні один із найкраще підготовлених до осінньо-зимового періоду. Утім, закликав готуватися варто до всіх можливих сценаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-