Сергій Борзов: «Ліберецький край – це справжній друг Вінницької області»

Сергій Борзов: «Ліберецький край – це справжній друг Вінницької області»

Укрінформ

Ліберецький край Чеської Респуьліки - справжній друг Вінницької області. А всі пережиті труднощі та взаємна допомога збудують міцний фундамент ефективного партнерства регіонів двох країн.

Про це під час зустрічі з офіційною делегацією Ліберецького краю Чеської Республіки – гетьманом Ліберецького краю Мартіном Путою та членом регіональної ради, директором управління охорони здоров'я Владіміром Ріхтером повідомив Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

Звертаючись до почесних гостей, очільник області подякував за візит та тверду й послідовну підтримку з боку чеського народу у непростий для України час.

Окрім прихистку для вимушених переселенців, Ліберецький край та муніципалітети регіону надали фінансову підтримку в розмірі понад мільйон євро до БФ «Подільська громада», а також гуманітарні вантажі, які були передані військовим, медичним закладам та розподілені для вимушених переселенців у громадах області.

«Щиро вдячний за вкрай необхідну допомогу, яка вже була надана регіону з вашої сторони. Особливо за прихисток 44 дітей-сиріт з обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, а також з Брацлавської спеціалізованої школи», - зазначив Сергій Борзов.

ЗагаломЛіберецький край прихистив 15 тисяч українців, які рятувалися від війни.

Під час зустрічі очільник області окреслив ситуацію на Вінниччині. Зокрема, розповів про розміщення внутрішньо переміщених осіб, роботу обласного гуманітарного штабу, надання гуманітарної допомоги в рамках співпраці з міжнародними фондами.

Читайте також: Сергій Борзов: Вінницький Центр інфекційних хвороб відзначено в рейтингу «Вибір країни-2022»

«Щиро запевняю, що я особисто та команда обласної військової адміністрації готові повністю підтримувати розвиток партнерських відносин у різних сферах діяльності між нашими регіонами, особливо в рамках надання допомоги ВПО та найбільш вразливим групам населення, які постраждали внаслідок російського вторгнення. Дружба перевіряється часом, труднощами і радощами. З впевненістю можу сказати, що Ліберецький край – справжній друг Вінницької області», - підкреслив Сергій Борзов.

Під час зустрічі Гетьман Ліберецького краю Мартін Пута запевнив, що області й надалі надаватиметься підтримка.

«Ми підтримуємо Україну та Вінниччину зокрема. У рамках візиту, ми мали можливість на власні очі побачити, як працюють на складах гуманітарної допомоги та надають підтримку вимушеним переселенцям у профільних закладах соціальної інфраструктури, як саме працює система збору потреб у громадах, тож ми бачимо результат. Крім цього, вчора ми були в Києві, в Бучі... Телебачення не передає усю картину цієї війни... Ми щиро віримо в те, що війна закінчиться перемогою України», - підкреслив Мартін Пута.

Між іншим, створена на Вінниччині цифрова система гуманітарного обліку взята за основу на всеукраїнському рівні.

Також у рамках офіційної зустрічі відбувся спільний брифінг, під час якого очільник області та почесні гості поспілкувалися із журналістами, відповівши на усі хвилюючі запитання.

На завершення діалогу Начальник ОВА подякував Уряду Ліберецького краю в особі учасників делегації за надану допомогу та підтримку. Очільник області висловив переконання в тому, що усі пережиті труднощі і взаємна допомога збудують міцний фундамент ефективного партнерства, що в майбутньому буде лише примножуватися ефективними проєктами та гарними результатами.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-