Усі атомні станції в Україні працюють у штатному режимі

Усі атомні станції в Україні працюють у штатному режимі

Укрінформ
Станом на 25 червня всі атомні електростанції в Україні продовжують безпечно та надійно виробляти електроенергію для забезпечення потреб промисловості та населення України.

Про це в Телеграмі повідомляє НАЕК «Енергоатом», передає Укрінформ.

Зокрема, Запорізька АЕС працює з дотриманням норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. На території промислового майданчику та санітарно-захисної зони екологічний, протипожежний та радіаційний стан перебуває в межах норми.

Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу Рівненської АЕС немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

У штатному режимі працюють і енергоблоки Південноукраїнської АЕС. Радіаційній фон на промисловому майданчику перебуває на рівні природних фонових значень, які було заміряно до пуску станції. Станом на 25 червня він становить 0,12 мкЗв/год. Викиди та скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень.

Читайте також: Британія готова надати Україні $525 мільйона фінансової допомоги

Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків Хмельницької АЕС немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на ВП ХАЕС і в зоні спостереження не змінювався та перебуває у межах норми.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС із 4 березня тимчасово захоплена російськими військами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники Росатому. Наразі на Запорізькій АЕС перебуває близько 500 російських солдатів, важка техніка, танки та вибухівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-