Сергій Борзов: На Вінниччині вдруге пересадили нирку від родинного донора

Сергій Борзов: На Вінниччині вдруге пересадили нирку від родинного донора

Укрінформ

На Вінниччині лікарі вдруге пересадили нирку від родинного донора. Уперше забір донорського органу виконали методом лапароскопії.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає Укрінформ.

«Друга трансплантація нирки у Вінниці: від батька - до сина! Попри війну, право на життя дають наші лікарі.Сьогодні третя доба після операції, як «повідомлення про любов»», - написав Борзов.

Він розповів, що про операцію повідомив завідувач Клінічним високоспеціалізованим Урологічним Центром з відділу трансплантації органів Олег Миколайович Капшук.

Посадовець зазначив, що це вже друга трансплантація нирки від родинного донора, виконана на базі Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. І перша – із лапароскопічним забором донорського органу.

Начальник ОВА процитував Олега Капшука: «Коли країна-агресор та її оскаженіла орда нівелюють основи гуманності, коли майже всі інформаційні потоки заповнені страхом, панікою та негативом, коли право на життя для українців зведене до мінімуму - наша команда продовжує працювати для пацієнтів, підтверджуючи основні поняття добра та любові! Батьки пацієнта, що обоє були готові віддати власній дитині все для повноцінного життя - заслуговують на найвищу повагу».

Читайте також: Сергій Борзов: Війтівецькій громаді передали сім палет необхідних речей для ВПО

Першу операцію з пересадки нирки від родинного донора  команда вінницьких лікарів зробили 11 грудня 2021 року: нирку пересадили від мами до сина.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-