Сергій Борзов: Війтівецькій громаді передали сім палет необхідних речей для ВПО

Сергій Борзов: Війтівецькій громаді передали сім палет необхідних речей для ВПО

Укрінформ

Вантаж гуманітарної продуктової допомоги та речі першої необхідності від гуманітарного штабу Вінницької ОВА отримала Війтівецька сільська територіальна громада.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«Обласний штаб військової адміністрації продовжує надавати підтримку громадам для вимушених переселенців. В принципі, громади на сьогодні забезпечені, але, безперечно, є й додаткові потреби людей, про які вони повідомили під час зустрічі. Для цього їм потрібно звернутися до сільської ради, яка внесе в онлайн форму ОВА цю потребу і ми привеземо усе те, що ще необхідно», – зауважив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Згідно з повідомленням, продуктові набори, засоби гігієни, ковдри, подушки, сезонний одяг, дитяче харчування – понад 7 палет необхідних речей, які онлайн замовляла громада, доставили у Війтівці начальник ОВА Сергій Борзов (Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА) та народний депутат України Ірина Борзова( Ірина Борзова Народний депутат України)

Передаючи гуманітарну допомогу, очільник області та народна обраниця поспілкувалися із сім’ями, які переселились на Вінниччину із регіонів активних бойових дій.

У Війтівецькій ТГ нині проживають ВПО із Донецька, Харкова, Лозової, Слов’янська. Понад 500 дорослих і 180 дітей.

«Вже були випадки, коли переселенці спробували повернутись до своїх домівок, але вертались до нас назад, заставши вдома руїни»,- коментують у громаді, спілкуючись з начальником ОВА.

Більшість переселених громадян розмістили у своїх оселях мешканці сіл громади, частково відновили для проживання ВПО порожні будинки, тільки в одному із сіл біженці проживають сумісно – у хостелі, де створені гарні умови. На початку війни більше 30 ВПО проживали у Війтівцях в місцевій школі, залишилось на даний час 12 осіб.

Читайте також: Хмільницька громада отримала 6 тонн гуманітарного вантажу для переселенців – Вінницька ОВА

Ірина Борзова, спілкуючись з вимушеними переселенцями, поцікавилась умовами проживання, якістю харчування, а також про отримання державної допомоги та допомоги від міжнародних фондів. Наразі усі присутні висловили слова вдячності громаді за гостинність та подякували за надану допомогу. Щодо коштів, то більшість з присутніх вже отримали фінансову допомогу від держави та міжнародних фондів.

Нагадуємо, що у Вінницькій області від початку війни з рф на постійному проживанні перебуває понад 169,5 тис. біженців, з них майже 52 тис. дітей.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-