Хмільницька громада отримала 6 тонн гуманітарного вантажу для переселенців – Вінницька ОВА

Хмільницька громада отримала 6 тонн гуманітарного вантажу для переселенців – Вінницька ОВА

Укрінформ

Хмільницька міська територіальна громада отримала від майже 6 тон продуктів і необхідних речей для допомоги вимушеним переселенцям.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька  ОВА, передає Укрінформ.

«Хмільницька міська територіальна громада очікувала на цю допомогу. Потреби громади для забезпечення ВПО заповнювались місцевою владою на онлайн платформі обласної військової адміністрації, тож вантаж - майже 6 тон продуктів і необхідних речей формувався, відповідно до конкретного замовлення. Начальник ОВА Сергій Борзов (Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА) та Ірина Борзова Народний депутат України передали вантаж у місцевий гуманітарний штаб», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, наразі у Хмільницькій міській громаді проживає 6324 ВПО, з них - 2100 дітей. Загальна кількість внутрішньо переміщених осіб по Хмільницькому району становить 19 042, 6490 з них – діти.

Велика кількість вимушених переселенців, як і скрізь на Вінниччині, мешкає у приватному секторі. За словами очільника ОВА, для створення відповідних умов у Хмільницькій громаді було проведено необхідні ремонтні роботи в місцях проживання ВПО, облаштовано душові кабіни та інші зручності.

Очільник області запевнив, що вимушені переселенці отримають виплати як в рамках державної допомоги, так і фінансову допомогу від ООН.

«Ми провели наради з координатором та секретарем відповідної комісії ЄС з метою покращення координації роботи міжнародних організацій, які надають фінансову допомогу в рамках програм ООН. Ми наполягали на тому, щоб продовжити термін дії програм, адже війна не закінчилася. На початку цей термін становив 3 місяці. Наразі ми вже визначилися із тим, які саме програми найбільш потрібні людям. Невдовзі будуть перемовини на рівні ЄС, тож ми сподіваємося на подальшу співпрацю міжнародних організацій», - зауважив Сергій Борзов.

Народний депутат України Ірина Борзова також підкреслила наскільки важливо, щоб ВПО на Вінниччині вчасно отримували фінансову допомогу від держави та міжнародних партнерів. «Справді трапляються затримки, технічні проблеми, оскільки потік людей до Вінниччини наразі колосальний,- зазначила народна обраниця.-Працівники соцзахисту та фахівці прозорих офісів працюють на повну потужність. Якщо є затримка із проведенням виплат, тоді варто перевірити, чи людина зареєстрована в Дії як внутрішньо переміщена особа. Звісно, не всі користуються електронними сервісами. Зокрема, є люди поважного віку, які технічно не мають такої можливості і не мають відповідних навичок. В такому разі треба звернутися до представників територіальної громади, де людина мешкає, а також до прозорого офісу – саме туди, де людина зареєструвалася як ВПО».

Це необхідно для того, щоб перевірити документи, наявність персональних даних в базі та переконатися, чи немає технічних помилок.

Ірина Борзова пояснює: «Держава гарантує, що всі виплати будуть надані внутрішньо переміщеним особам, але потрібно розуміти, що громади відрізняються одна від одної за кількістю вимушених переселенців. Відповідно, якщо у Війтівецькій громаді 540 ВПО, то в Хмільницькій – майже 6 тисяч, а це різний об’єм роботи, тож можуть бути й затримки. Запевняю, що вся фінансова допомога від держави та міжнародних партнерів для ВПО буде виплачена у повному обсязі».

Голова Хмільницької РВА Богдан Кузнец підкреслив, що речовою та продуктовою гуманітарною допомогою переселенці, які проживають у Хмільницькому районі,забезпечені спільними зусиллями громади і області.

Посадовець розповів, що спочатку в Хмільницькому районі проживали 22 тисячі вимушених переселенців, багато хто з них вже повернулися додому.

Читайте також: Сергій Борзов: Медицина Вінниччини успішно справляється з викликами воєнного стану

Варто зауважити,що сьогодні, разом із вантажем гуманітарки від Вінницького обласного штабу до Хмільника прибув колектив обласного лялькового театру та загін психологічної підтримки. До нього традиційно увійшли практичні психологи закладів освіти, фахівці ІРЦ, яких організувала для роботи з дітьми ВПС заступниця голови Вінницької районної військової адміністрації, координаторка мобільної групи з надання психологічної підтримки Тетяна Каменщук.

Діти з цікавістю переглянули лялькову виставу «Півтори жмені» та охоче долучитись до різноманітних психологічно-розвиткових занять.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-