Сергій Борзов: Завод холдингу UBC Group переміщує свої потужності на Вінниччину

Сергій Борзов: Завод холдингу UBC Group переміщує свої потужності на Вінниччину

Укрінформ

Завод холдингу UBC Group переміщує свої потужності з Харкова та Дергачів на Вінниччину

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

Сьогодні, 19 травня,  Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов відвідав майданчик, куди від війни рятує своє виробництво ТОВ «Грін Кул» – підприємство, що входить до складу торгово-промислового холдингу «UBC Group»  (Ukrainian BeerCompany), провідного світового лідера з виробництва холодильної техніки для напоїв і продуктів.

«30 підприємств з усієї України, зокрема, з місць, де ведуться бойові дії переміщено до Вінницької області,- зазначає у коментарі Сергій Борзов.- Загалом 414 заявок відпрацьовано на даний час Вінницькою військовою адміністрацією : нами створено робочу групу по Державній програмі релокації. Працюємо для того, аби підприємства мали вибір місця розташування, адже Вінниччина є інвестиційно привабливою саме за індексом транзикційності, знаходячись у центрі країни. Коли  вирішують переводити бізнес до іншого регіону, то обов’язково прораховують логістику. Вибір нині йде між зовнішнім та внутрішнім ринком: комусь зручніше працювати на Західній Україні, але Вінниччина може забезпечити потужну залізничну розв’язку для державної програми релокації. Укрзалізниця та Укрпошта – дві вагомі складові цієї програми».

Яскравим прикладом  релокації  є  завод «Грін Кул», першу чергу  якого компанією «UBC Group» було відкрито у Вінниці в 2018 році. Тут працює 500 людей. Під час війни з рф компанія вирішила перемістити на Вінниччину ще свої потужності з Харкова та Дергачів. Наразі перевозять обладнання. Вже доставлено Укрзалізницею 26 вагонів із заявлених 70 та самостійно компанія перевезла 300 вантажних автомобілів.

 «Дуже швидко працює команда Мінекономіки,- зауважує Сергій Борзов,-  тож особлива подяка Юлії Свириденко - Міністру економіки України за миттєві рішення без жодних бюрократичних затримок. Це зразок повного сприяння держави для збереження економіки, яка під час війни дуже важлива. Для нас це і гарні інвестиції в регіон, і робочі місця, і податки, і розвиток великого бізнесу. З нашого боку підтримка керівництву заводу  практично у всьому - в пошуку приміщення, супроводі документів тощо».

Спеціалізація підприємств: від металообробки, ремонту та виробництва сільгосптехніки, автомобільного обладнання до інструментів для манікюру та виробництва взуття. Загалом майже весь спектр виробництва представлений сьогодні в області, адже регіон має висококваліфікованих спеціалістів із різних галузей. 

Читайте також: За програмою релокації вже переїхали 510 підприємств - Мінекономіки

Олександр Гуменний – Віце-президент з продажу, один із акціонерів компанії  коментує: «Вінниччину обрали не випадково – історичні зв’язки, добрі відносини з владою  сприяли такому вибору. У нас працювало на підприємстві майже 2 тисячі людей, тож розраховуємо  по аналогії з Харківським виробництвом  створити близько 2 тис робочих місць. Вже перемістили десь 20% виробництва, а саме охолоджувачів для кеглевого пива. Управлінський персонал, кваліфіковані спеціалісти переїжджають у Вінницю, також багато вінничан будуть задіяні на підприємстві».

Варто наголосити, що український холдинг UBC Group є світовим лідером у галузі холодильної техніки та промо-продуктів. Компанія працює  на ринку понад 20 років та постачає продукцію у 120 країн світу. Серед її клієнтів є такі відомі торгові марки, як Coca-Cola, Pepsi, Carlsberg, Heineken, ABInBev, SABMiller, MolsonCoors, Nestlé.

Читайте також: Книжкова платформа Yakaboo перевезла потужності на Буковину

Як повідомлялося, в Україні триває державна програма з релокації українських виробництв. Українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей на західну Україну.

Фото: Вінницька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-