Україна готує нові «зелені коридори» до найбільш постраждалих областей

Україна готує нові «зелені коридори» до найбільш постраждалих областей

Укрінформ
Українська сторона нині розробляє нові маршрути гуманітарних коридорів, якими планує доставляти необхідні медикаменти, воду та продукти до мешканців областей, які постраждали через ракетні удари та обстріли російськими військами.

Про це віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала на брифінгу, передає Укрінформ.

«Також я хочу додати, що ми розробляємо нові маршрути гуманітарних коридорів, які приведуть такі необхідні медикаменти, воду, продукти до Херсонської області, до Чернігівської області, до Харківської області та до інших областей, які дуже і дуже потребують». – сказала Верещук.

Як повідомлялося, віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 10 березня заявила про те, що російські війська через пів години після відкриття гумкоридорів порушують домовленості про евакуацію цивільного населення.

В Україні у четвер відкрили гуманітарні коридори з Маріуполя, Волновахи, Ізюму, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомелю.

Згодом Верещук повідомила, що евакуація з Маріуполя заблокована, по Київському напрямку ситуація з евакуацією краще.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-