26 лютого: народний календар і астровісник

26 лютого: народний календар і астровісник

Укрінформ
Складний критичний день

Православна церква вшановує пам’ять преподобного Мартиніана Палестинського, відлюдника і християнського святого. Він почав своє самітницьке життя у віці вісімнадцяти років. Дівчина легкої поведінки на ім’я Зоя намагалася його спокусити. Щоб вистояти, святий став у вогонь. Надалі він навернув Зою до Господа і відправив у монастир у Віфлеємі. Сам же Мартиніан оселився на безлюдному скелястому острові, де прожив під відкритим небом багато років. У похилому віці він перебрався до Афін, де і помер. Сталося це 422 року.

Народні прикмети. Якщо сьогодні дуже сніжна погода, то весна буде холодною.

Якщо 26 лютого сонячний день, то весна буде пізньою.

Чутно гучний спів синиць, то весна буде ранньою.

Іменинники: Світлана, Зоя, Семен, Артем, Євген, Ганна, Тимофій.

25-26 місячний день. Місяць у знаку Козерог.  

Складний критичний день. Спілкування цього дня не піде на користь. Суперечки та сварки не сприяють досягненню бажаних результатів. Не слід займатися справами, які потребують значної активності. Найкраще ж взагалі утриматися від будь-якої діяльності, аби зберегти життєві сили. А ось подбати про своє здоров'я саме час. Усі оздоровчі процедури і помірні фізичні навантаження будуть корисними.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 році: -19,5°С, а найтеплішим у 1990-му: 17,3°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що спадає. Четверта чверть. Освітленість становить 23 відсотки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-