Одинадцять ОТГ Дніпропетровщини відібрали для створення належного ЦНАПу

Одинадцять ОТГ Дніпропетровщини відібрали для створення належного ЦНАПу

Укрінформ
Одинадцять об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини відібрала Програма «U-LEAD з Європою» на етапі третього раунду конкурсу на створення/модернізацію належного ЦНАПу.

Про це повідомили у Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Вітаємо 11 громад Дніпропетровщини з відбором на етапі третього раунду конкурсу на створення/модернізацію належного ЦНАПу. Це Вербківська, Гречаноподівська, Личківська, Маломихайлівська, Межиріцька, Перещепинська, Піщанська, Першотравенська, Роздорська, Софіївська, Червоногригорівська об’єднані територіальні громади. Далі на них чекає зустріч з регіональними експертами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подавали заявки на третій раунд конкурсу 22 ОТГ, з них було відібрано 11. Цьому передувала значна робота експерта з муніципальних послуг Дніпропетровського ЦРМС Олени Гладкої, яка протягом 2018-го року підготувала та провела близько десятка заходів (семінарів, тренінгів, консультацій) з питань створення та розвитку ЦНАП в ОТГ. Основні з них: семінар «Формування системи громадського моніторингу якості надання послуг ЦНАП», семінар «Реалізація проектів міжнародної допомоги», семінар «ЦНАП в ОТГ: створення, розвиток та забезпечення якості надання адміністративних послуг», тренінгу «Обґрунтування та розробка проектів ММС при створенні ЦНАП».

Також за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Української асоціації ЦНАП 3 жовтня 2018-го року було здійснено інформаційний візит до ЦНАПу Вербківської ОТГ Дніпропетровської області для ознайомлення з кращими практиками створення та функціонування ЦНАПів. У Центрі нагадали, що протягом минулого року Програма «U-LEAD з Європою» проводила два раунди конкурсу на створення/модернізацію належного ЦНАПу та у грудні оголосила конкурс на третій раунд.

У першому раунді було подано 15 заявок від громад Дніпропетровщини, з яких відібрано сім: Васильківська, Межівська, Покровська, Солонянська, Томаківська, Царичанська тергромади та м. Покров. Роботу з імплементаторами продовжують шість громад. У другому раунді було подано 13 заявок від громад Дніпропетровщини, з яких відібрано дев’ять: Божедарівська, Верхньодніпровська, Грушівська, Девладівська, Зайцевська, Миколаївська, Саксаганська тергромади та міста Марганець і Жовті Води.

Станом на кінець 2018 року у Дніпропетровській області нараховується 10 офіційно відкритих та діючих ЦНАПів у тергромадах. У 2018 році юридично створено ще 12 ЦНАПів у Покровській, Томаківській, Софіївській, Царичанській, Миколаївській, Могилівській, Чкаловскій, Солонянській Святовасилівській, Божедарівській, Іларіонівській та Васильківській ОТГ.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-