"Нацдружини" відхрестилися від нападу на табір ромів у Львові

Укрінформ
"Національні дружини" не мають жодного стосунку до нападу на поселення ромів у Львові.

Про це повідомив прес-секретар організації Ігор Вдовін у Facebook.

"Останнім часом... надходить все більше запитів щодо коментаря "Національних дружин" з приводу питання "кочівників". Заявляю, що до останніх подій (зокрема, у Львові) організація не має жодного стосунку, а відповідальності за дії інших націоналістичних сил ми не несемо", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ,  23 червня вночі у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживали громадяни ромської національності. Під час нападу 24-річному жителю Закарпатської області завдано смертельних ножових поранень. Ще четверо осіб - 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка - дістали тілесні ушкодження.

Читайте також: Напад на ромів: організатора і п'ятьох спільників арештували без права на заставу

Правоохоронці затримали вже 14 осіб за напад на табір ромів. Наразі підозру оголошено вже 8 особам, їм загрожує до 7 років позбавлення волі. Крім того, повідомлено про підозру 20-річному організатору нападу, якому загрожує 15 років або довічне позбавлення волі.

Суд на Львівщині обрав для 20-річного організатора та ще п’ятьох неповнолітніх, причетних до нападу на ромський табір, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-