У Києві відбудеться презентація роману «Червоний» Андрія Кокотюхи

У Києві відбудеться презентація роману «Червоний» Андрія Кокотюхи

Укрінформ

30 серпня у книгарні «Буква» (вул. Богдана Хмельницького, 3-Б) відбудеться презентація патріотичного роману про УПА Андрія Кокотюхи «Червоний». Початок заходу о 19:00.

Учасники презентації:

Андрій Кокотюха —  автор книги та сценарію;

Заза Буадзе —  режисер-постановник;

Олександр Земляний —  оператор-постановник;

Ігор Колтовський —  актор (Коля Тайга);

Любов Тищенко —  акторка (Таміла);

Гурт «Гайдамаки» — виконавці саундтреку до фільму «Ой, у лузі червона калина».

Після презентації відбудеться автограф-сесія з творчою групою фільму.

Читайте також: Топ-26 "незалежних" книжок для українців

Історичний роман, в якому спочатку був написаний кінець, а потім початок,  розповідає про воїна УПА Данила Червоного, який потрапляє у страшну м’ясорубку сталінських таборів. 1947 рік. Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце в ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти в таборах, ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад! І нехай він планує втечу, йому єдиному до снаги приборкати ув’язнених злодіїв. Як це було, розкажуть три свідки: міліціонер, чекіст і ворог народу. Не шукайте Червоного ані серед мертвих, ані серед живих, шукайте — серед овіяних легендою!

Нагадаємо, 24 серпня до Дня Незалежності України в кінотеатрах відбудеться прем’єра однойменного фільму, який  екранізував грузинський кінорежисер Заза Буадзе.

*«Червоний» - 37 книга Андрія Кокотюхи і його перший історичний роман. Рукопис відзначено в 2012-му році на конкурсі «Коронація слова» в спецномінації «Найкращий історико-патріотичний твір». Жанровий дебют відразу помітили —книга потрапила до короткого списку «Книги року Бі-бі-сі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-