Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

ЗМІ назвали 10 розчарувань французів під час Євро-2016

ЗМІ назвали 10 розчарувань французів під час Євро-2016

Блоги
Укрінформ
Найпершим розчаруванням Євро-2016 французькі ЗМІ назвали російських хуліганів, які зіпсували поєдинок з англійцями у Марселі

Російські хулігани, якість газонів на футбольних полях, порожні ложі, поразки англійців та бельгійців від новачків, штрафні санкції проти італійців, відсутність сімейного духу УЄФА, гірке пиво, метелики та інциденти у фан-зоні біля Ейфелевої вежі у Парижі стали найбільшими розчаруваннями французів та Євро-2016.

Такі результати досліджень оприлюднив французький телеканал Francetvinfo.

«Євро закінчилося! Після того, як завершився останній матч першості Європи з футболу, настав час підбити підсумки. Francetvinfo вирішив перерахувати розчарування свята футболу, що мали місце як на гральному полі, так і поза ним», повідомляє ЗМІ.

Першим розчаруванням телеканал назвав російських хуліганів, які зіпсували поєдинок з англійцями у Марселі. «Росія вибула з першого групового турніру Євро, і це, ймовірно, краще. Мало того, що їхня гра була сумною, щоб плакати, але кожна вибіркова гра несла у собі ризики гіршого після серйозного спалаху насильства між росіянами та англійцями в Марселі», - повідомляє телеканал, додавши, що зображення з діями росіян шокували багатьох і зіпсували початок свята.

Якість газонів на футбольних полях ЗМІ назвало «катастрофою». Найбільшій критиці французи піддали поле на стадіоні «П'єра Моруа», у Лілі, на якому першою з німцями грала збірна України. Найбільше нарікань на підготовку «зеленої» арени адміністрація стадіону отримала після матчу Франція-Швейцарія 19 червня 2016 року. «На горіхи» дісталося також полям «Стад де Франс» (Сан-Дені), «Велодрому» (Марсель). Дорожнеча на квитки класу VIP зробили майже порожніми ложі стадіонів. ЗМІ вважає, що в УЄФА не врахували наслідків економічної кризи, коли обирали ціни для «багатіїв». Наприклад, квитки до VIP-ложі у Бордо коштували від 1,8 тис євро, а на п'ять ігор їх продавали за ціною 9 тис євро. Через це, ложі на багатьох матчах були заповнені лише на 10%.

Черговим розчаруванням на полі стали поразки англійців та бельгійців від новачків чемпіонату збірних Ісландії та Вельсу. «Це найгірша поразки в історії. Англія програла країні, яка має більше вулканів, ніж професійних футболістів. Добре зіграла Ісландія», - цитує телеканал Twitter колишнього гравця збірної Англії Гарі Лінекера. The Telegraph наступного дня після гри вийшла під заголовком «Найгірше приниження». Невдоволення французів також адресоване збірній Італії, які не спромоглися реалізувати свої амбіції у грі проти німців, зокрема, у серії пенальті, поступившись у рахунку 5:6.

Серед іншого французів також розчарувала відсутність сімейного духу УЄФА. Зокрема, ЗМІ дорікнуло організаторам за критику на адресу гравців збірних, які святкували успіх перемог разом з дітьми та дружинами. Найбільше широкий загал образили слова чиновника УЄФА, який заявив, що «це чемпіонат Європи, а не сімейне свято». Крім того, французи вкрай негативно віднеслися до організаторів у зв'язку з недбалістю по відношенню до жертв терактів, які сталися під час Євро-2016 у США. Зокрема, ЗМІ розкритикувало УЄФА за те, що він не вшанував «хвилиною мовчання» пам'ять жертв Орландо (США), у той час, як 30 червня під час матчу між Польщею та Португалією згадали «жертв вибуху» в Стамбулі.

Розчарувалися французи і гіркими сортами пива для шанувальників футболу. Неприємно здивувала французьких уболівальників якість форми, особливо від виробника Puma для збірної Швейцарії. Упродовж 90 хвилин гри у Ліллі, форма на п'ятьох гравцях «розлізлася по швах». І хоча виробник офіційно вибачився за якість, гіркий присмак залишився. Хоча швейцарці з цього лише глузували. «Я сподіваюся, що Puma не робить презервативи», - пожартував півзахисник Ксердан Шакірі.

Останніми враженнями французів на Євро-2016 стали нашестя метеликів та інциденти у фан-зоні біля Ейфелевої вежі під час фінальної гри, повідомляє телеканал. І якщо десятки тисяч метеликів, що прилетіли на яскраве світло «Стад де Франс» лише викликали посмішку та здивування, то дії хуліганів біля символу Франції зіпсувало напружений матч між збірними Франції та Португалії. Поліція вимушена була застосувати сльозогін для розгону ультрас, які намагалися потрапити до фан-зони. Напруженість тривала упродовж усього матчу. Поліція застосувала водомети, а хулігани спалили сміттєві  баки і кілька скутерів. За грати потрапили 40 заворушників. Francetvinfo висловив шкоду, що Євро-2016 закінчилося на цій песимістичній ноті.

Роман Сущенко, Париж

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-