Українські

Українські "Скіф" і "Корсар" - серед кращих на виставці озброєнь у Франції

Фото, відео
Укрінформ
Найбільша у світі виставка озброєнь і військової техніки Eurosatory 2016 завершила свою роботу рекордами: її відвідали майже 55,2 тис. гостей, а продукцію і зразки військової техніки презентували 1571 компанія з 56 країн світу.

Найбільшу увагу учасників та відвідувачів привернули кінетичні системи, роботи, безпілотники, бронетехніка та елетронні системи, які дають уявлення про тренди сучасної та майбутньої армії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Експерти зазначають, що світовий ринок озброєнь у 2015 році виріс до рекордного в історії обсягу у 65 млрд дол. США і продовжить зростання в найближчі роки. Саме новим тенденціям оборонної промисловості і була присвячена міжнародна виставка озброєнь і військової техніки для сухопутних військ Eurosatory, що проходила у виставковому комплексі Вільпент під Парижем з 13 по 17 червня. Свою продукцію тут представили понад півтори тисячі оборонних підприємств з 56 країн.

Особливу увагу на виставці було приділено новинкам військової техніки, яких цього року було аж 450 зразків. Міноборони Франції представило на Eurosatory оснащення «кібер-піхотинця», який завдяки безпілотникам спроможний контролювати місцевість в радіусі до 2 км, переносити вантажі до 60 кг і залишатися в контакті з підрозділом через супутниковий зв'язок.

Представлена на салоні система обміну бойовою інформацією Scorpion перетворить БТРи і танки на мережу тісно взаємодіючих розвідувальних і атакуючих систем. Концепція розробляється майже 10 років і має на меті оптимізувати дії військових у бойових умовах і скоротити ризики.

За словами представника інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Антона Міхненка, на виставці представлено також дистанційно керовані системи для розмінування та доставки вантажів, спеціальні оптичні системи, що дають інформацію про потенційну небезпеку і розташування дружніх сил, усі вони доповнюють образ армії майбутнього.

Серед новітніх розробок - військові транспортні засоби на електротязі, робототехніка, на кшталт естонського безшумного бойового модуля на гусеничному ходу Milrem.

Україна також традиційно представила на виставці кращі модернізовані зразки озброєння та бойової техніки. Їх представили підприємства ДК «Укроборонпром», приватних компаній НВО «Практика» та «Українська бронетехніка», а також ПАТ «Авіакомпанія «Українські вертольоти». Три останні привезли до Парижа свої зразки вперше. Зокрема, ПАТ «Авіакомпанія «Українські вертольоти» представила модернізований вертоліт Мі-8 М1, так звану «повітряну швидку допомогу», з можливістю трансформації у будь-яку з п’яти доступних конфігурацій упродовж 40 хвилин, а «Українська бронетехніка» та НВО «Практика» - бронеавтомобілі MRAP «Варта» і «Козак», броньовики «Барс-6», «Ленд-Ровер». За словами директора з розвитку НВО «Практика» Юлії Борисової, автомобілі багатофункціональні, можуть використовуватися як пасажирські, рятувально-евакуаційні, санітарні, командно-штабні бронеавтомобілі, транспортні (для перевезення важких чи вибухонебезпечних вантажів), так і у якості бази для мобільних мінометних розрахунків.

Протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) «Скіф» та «Корсар» від КБ «Луч» українського виробництва виявилися в числі кращих зразків озброєння, представлених на Eurosatory 2016.

Участь Росії через уведені санкці була другий рік поспіль обмеженою. На Eurosatory-2016 було представлено лише кілька зразків автоматів Калашникова, військову форму, один бронеавтомобіль та кілька десятків макетів. Офіційна делегація РФ у роботі виставки організаторами також не була заявлена.

Наступна виставка Eurosatory відбудеться у Франції через два роки - у 2018-му.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-