Реалізація навіть 10% здобутків на Eurusatory-2016 буде прогресом - МОУ

Реалізація навіть 10% здобутків на Eurusatory-2016 буде прогресом - МОУ

Фото
Укрінформ
Реалізація десятої частини отриманої інформації та використання матеріалів, отриманих делегацією України на одній з найбільших міжнародних виставок озброєння Eurosatory-2016 у Парижі буде серйозним прогресом на шляху зміцнення вітчизняного військового потенціалу та зменшення ризиків агресії.

Про це у розмові з власним кореспондентом Укрінформу, оцінюючи участь в Eurosatory-2016 офіційної делегації України, зазначив її голова - заступник директора департаменту озброєнь і військової техніки Міністерства оборони полковник Андрій Мясніков.

"Візит пройшов надзвичайно насичено та продуктивно. Ми зібрали великий масив інформації та матеріалів, який нам потрібно буде сідати у Києві реалізовувати та втілювати у життя. Навіть, якщо ми (використаємо — ред.) 10% з того, що ми отримали тут, це буде дуже серйозним прогресом у контексті розвитку озброєння та військової техніки Збройних сил України, у т.ч. зміцнення вітчизняного військового потенціалу та зменшення ризиків агресії", - зазначив представник МОУ.

За його словами, офіційна делегація упродовж кількох днів провела низку важливих зустрічей та переговорів: "Щодня у нас було від 10 до 15 представницьких зустрічей, ми працювали з ранку і до пізнього вечора. Відзначу готовність та відкритість наших партнерів зустрічатися і вести переговори. Головне ми працюємо на результат".

Відповідаючи на запитання які саме країни представляють партнери, Мясніков уникнув прямої відповіді, зазначивши, що це були держави з Європи, Америки та Азії.

Представник МОУ позитивно оцінив український павільйон, який представляв вітчизняні розробки у рамках виставки Eurosatory-2016.

"Дуже добре, що Україна має промисловість, якій є що продемонструвати на подібних міжнародних виставках озброєнь як Eurosatory. Ми знаємо, що більшість наших потреб задовольняється за рахунок внутрішніх виконавців, що для будь-якої країни є конкурентною перевагою", - сказав він. По-перше, за його словами, Україна має і розвиває власний ОПК, по-друге - маємо відповідні результати, по-третє, вкладаємо кошти у власну, а не чужу, економіку.

При цьому, зазначив голова делегації, в Україні чудово усвідомлюють, що для поступального розвитку ОПК не обійтися без іноземних технологій.

"Але під час усіх зустрічей ми акцентували увагу на тому, що за можливості, ми би хотіли, щоб в Україну вкладали саме у виробництво новітніх елементів. Коли Україна крок за кроком впроваджуватиме передові розвинуті технології, наш ОПК буде автономним, а відтак, наша країна менш залежною від політичних ризиків, що виникають у світі та Європі", - зауважив Мясніков.

На його думку, вітчизняний ОПК пройшов критичний момент імпортозаміщення, і попри наявні проблеми,  стану розсіяності або паніки немає, має місце зосереджена кропітка щоденна робота. "Якщо проаналізувати роботу Міністерства оборони України, то якраз найбільш завантаженою є та його частина, яка відповідає за логістику. Сьогодні ми працюємо вдень і вночі. Світло у кінці тунелю є", - зазначив полковник.

Оцінюючи стан виконання державного оборонного замовлення, представник МОУ, зауважив, що зроблено дуже багато, у порівнянні з минулим роком і його виконання набагато краще і більш ефективне.

"Ми постійно порівнюємо, існують проблеми з виконанням замовлення, пов’язані з окремими розробками, але є і перемоги. Щойно наші партнери цікавилися тим, у чому ми досягли успіху, саме у яких конкретних розробках, а якщо є попит, значить, українськими розробками цікавляться, отже вони ефективні", - підкреслив полковник, додавши, що головний результат вітчизняного ОПК видно на "східному фронті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-