Глава Укроборонпрому назвав найцікавіші українські розробки на Eurosatory-2016

Глава Укроборонпрому назвав найцікавіші українські розробки на Eurosatory-2016

Укрінформ
Найцікавішими українськими розробками, які на паризькій виставці озброєнь Eurosatory-2016 представляє ДК "Укроборнпром", стали модернізовані протитанкові ракетні комплекси "Скіф" та "Корсар" виробництва КБ "Луч" та БПЛА (безпілотний літальний апарат) БпАК-МП-1.

Про це в інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Франції розповів генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.

"Концерн демонструє модернізовані протитанкові ракетні комплекси "Скіф" та "Корсар" виробництва КБ "Луч". Ці комплекси мають низку переваг над рештою представлених на виставці ПТРК", - сказав він.

Зокрема, за словами директора підприємства, їх вирізняє насамперед висока бронебійність, дальність ураження та можливості наведення з безпечних, закритих позицій та сховищ. "Звісно, що ці характеристики українського озброєння обумовлюють підвищений інтерес як з боку українських військових, так і закордонних замовників", - зазначив Романов.

Особливість комплексу "Скіф" полягає у тому, що оператор розташований в укритті на певній безпечній відстані від самої ракети. Це знижує ризики його ураження зворотнім вогневим ударом противника на порядок. Наші військові можуть вести вогонь з вікна, бруствера окопу, з даху чи навіть бойової техніки. Комплекс "Корсар" уражає ціль на відставні 2,5 км та пробиває стіну з 50 см бетонних блоків.

Крім того, підкреслив Роман Романов, концерн вперше у Парижі демонструє вітчизняні БПЛА (безпілотні літальні апарати) - БпАК-МП-1. Представлені безпілотники є засобом розвідки та високоточного визначення координат цілі. "Нині українським ОПК (оборонно-промисловим комплексом) розробляються нові види такого озброєння для армії. Вони працюють у складі систем керування боєм та управління вогнем артилерії", - зазначив він.

Вітчизняні БПЛА розвивають швидкість понад 100 км/год., мають тривалість польоту до 12 годин та працюють на висоті 2 км. На початку 2016 року українська армія отримала першу партію  суто вітчизняних безпілотних комплексів – БпАК-МП-1. Кожен з них складається із трьох безпілотників, системи управління і спостереження.

Більше про діяльність концерну та участь його підприємств у паризькій виставці Eurosatory-2016 читайте згодом на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-