Фонд Ігоря Янковського представив Український Кінематограф на Берлінале 2015

Фонд Ігоря Янковського представив Український Кінематограф на Берлінале 2015

Укрінформ
Фонд Ігоря Янковського і КМКФ «Молодість» спільно з Національним центром ім. О. Довженка організували роботу національного стенду на найбільшому в Європі Кіноринку і провели урочистий прийом на честь молодих кінематографістів.

Фонд Ігоря Янковського і КМКФ «Молодість» спільно з Національним центром ім. О. Довженка організували роботу національного стенду на найбільшому в Європі Кіноринку і провели урочистий прийом на честь молодих кінематографістів.

Вперше за багато років у конкурсній програмі «Berlinale 2015» одним з головних призів «Срібним ведмедем» був нагороджений відомий український кінооператор Сергій Михальчук. Нагорода була вручена за його роботу над російсько-українсько-польським фільмом Олексія Германа-молодшого «Під електричними хмарами».

Цього року Україна була, як ніколи широко представлена на одному з найпрестижніших світових кінофестивалів у Берліні. Традиційно на «Європейському Кіноринку» в рамках Berlinale працював головний майданчик, на якому було представлено молоде українське кіно – Національний стенд «Ukrainian Film Corner». Його вже не перший рік спільно організовують Фонд Ігоря Янковського і КМКФ «Молодість» у співпраці з Національним центром ім. О. Довженка за підтримки Держкіно України. Крім картин, що вийшли в 2014 році, на українському стенді, були представлені фільми, що знаходяться на стадії розробки проекту та потребують копродукції.

Також на кінофестивалі безкоштовно розповсюджували DVD-диски з кращими стрічками молодих українських режисерів – фіналістів Національного конкурсу «Молодість 2014», випуск якого був профінансований Фондом Янковського.

У складі делегації українських кінематографістів, яких в Берлін привіз Фонд Янковського, був і володар головного призу минулорічного Національного конкурсу кінофестивалю Молодість – золотого молодий режисер Никон Романченко, автор документальної картини «Обличчя». Ця стрічка про Майдан, присвячена учасникам подій в Україні 2014 року, була знята під час і в самій гущі подій, тому на всіх кінофорумах, де демонструється, викликає жвавий інтерес публіки, і Берлінський кінофестиваль не став винятком.

Не дивно, що урочистий прийом на честь молодих кінематографістів, який влаштував Фонд Янковського в посольстві України у ФРН, викликав особливий інтерес. У старовинному маєтку на Альбрехтштрассе, 26 в цей вечір зібралося більше 120 кінематографістів, журналістів, дипломатів і друзів України з різних країн світу. Серед гостей були: Олександр Аскольдів, Сергій Лозниця, Вікторія Спесивцева, Андрій Плахов і багато інших.

Відкриваючи вечір, засновник Всеукраїнського благодійного Фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський зазначив: «Ми всі зараз багато говоримо і думаємо про військові дії на Сході України. Але у війні перемагають не тільки, і не стільки на полях битв. В першу чергу, ми повинні виграти війну в головах і серцях людей. Кінематограф, як жодне інше мистецтво, дозволяє великій кількості людей розділити наші цінності і переконання, бажання українців жити у мирній, вільній і незалежній країні. Знайомлячи світ з роботами молодих українських режисерів, ми робимо нашу країну ближчою і зрозумілішою Європі і всьому світу».

Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» вже кілька років успішно фінансує і проводить Національний конкурс і є офіційним партнером КМКФ «Молодість», співпрацюючи з Центром Олександра Довженка, Держагенством України з питань кіно, Міністерством закордонних справ України, і реалізуючи ряд значущих культурологічних міжнародних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-