5 фільмів, які надихнуть на виконання мрії

5 фільмів, які надихнуть на виконання мрії

Укрінформ
Інколи нам потрібна мотивація звідкись ззовні - чому б не взяти її з кіномистецтва?!

1.Iris (“Айріс”)

Айріс Мердок – одна із найталановитіших письменниць XX ст., яка отримала Букерівську премію та любов читачів і критиків усього світу. Фільм заснований на мемуарах чоловіка Айріс – Джона Бейлі – і починаються від дня їхнього знайомства. Історія письменниці, хвороба якої позбавила її найціннішого – можливості писати.

2. Queen of Katwe (“Королева Катве”)

Фіона – дівчинка з бідної сім’ї. Якось вона випадково потрапляє до гуртку, де вчать грати у шахи. Свою першу партію вона зіграла, щоб отримати тарілку з їжею. проте виявляється, що у Фіони справжній талант. Вже через рік вона обіграла свого вчителя та починає свій шлях до слави однієї з найсильнішої шахістки світу.

3. Saving Mr. Banks (“Порятунок містера Бенкса”)

Якось Волт Дісней пообіцяв своїм донькам зняти фільм за книгами про “Мері Поппінс”. Здається, що нічого не заважає зняти прекрасний фільм, проте Памела Треверс, авторка книжки про відому няню, категорично проти екранізації.

Історія про те, як Дісней намагається вмовити міс Треверс, переплітається з розповіддю про її дитинство та стосунки з батьком, який став прототипом містера Бенкса з книжок про Мері Поппінс.

4. Big Eyes (“Великі очі”)

Картини художника Уолтера Кіна, на яких зображені діти з великими очима, популярні в усьому світі. Їхню репродукцію можна побачити в кожному куточку, і статки Уолтера постійно зростають.

У 1970 році колишня дружина Уолтера Кіна заявляє, що картина насправді писала вона, але через упереджене ставлення до “жіночого” мистецтва бела змушена продавати їх під ім’ям свого чоловіка.

5. The Courageous Heart of Irena Sendler (“Хоробре серце Ірени Сендлер”)

Ірена Сендлер була соціальним працівником і входила до складу польського підпілля часів Другої світової війни. Завдяки їй з варшавського гетто було вивезено близько 2500 тисяч єврейських дітей. Вона рятувала життя, але в 1943 році була заарештована за анонімним доносом і після тортур засуджена до смерті.

Приємного перегляду та великого натхнення на вивчення англійської!

Джерело: http://uaspeaking.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-