До Києва прибула мер Парижа

До Києва прибула мер Парижа

Фото
Укрінформ
До української столиці з візитом прибула мер Парижа Анн Ідальго.

Про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зустрівся з мером Парижа Анн Ідальго, яка вже вчетверте відвідує Київ під час повномасштабної війни. Перший її візит відбувся у квітні 2022 року. Тоді наші міста підписали Угоду про дружбу і співробітництво. До того, в березні, міська рада Парижа одностайно підтримала надання Києву статусу почесного громадянства», – написав Кличко.

Він також зауважив, що у 2023-му, в День незалежності України, в центрі Парижа відкрили Київський сквер – як символ підтримки боротьби українців за свободу та європейські цінності.

Кличко поінформував, що мер Парижа засвідчила й свою непохитну позицію щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх, які відбудуться влітку в Парижі.

Мер Києва вручив Анн Ідальго відзнаку Київського міського голови – нагрудний знак «За сприяння обороні Києва».

Читайте також: Мер Парижа: Поки російські солдати окуповують територію України, я не хочу, щоб спортсмени росії брали

«Адже від початку повномасштабної війни мерія Парижа надсилала гуманітарну допомогу, а також генератори, інше обладнання, яке було вкрай необхідним», – підкреслив Кличко.

Київський міський голова додав, що Ідальго запросила його на Саміт мерів європейських міст, який відбудеться у Парижі в травні.

Як повідомляв Укрінформ, міська голова Парижа Анн Ідальго не хоче допускати росіян та білорусів до участі в Олімпійських іграх, що відбудуться у столиці Франції цьогоріч.

Фото: ФБ/Кличко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-