Хабар за диплом: У Києві затримали директорку Інституту водного транспорту

Хабар за диплом: У Києві затримали директорку Інституту водного транспорту

Фото
Укрінформ
Прокуратура оголосила підозру директорці Київського інституту водного транспорту, яка отримала від моряка 500 доларів хабаря за видачу диплома без проходження курсів підвищення кваліфікації.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Київської міської прокуратури поінформувала у Телеграмі.

«Повідомлено про підозру директорці Київського інституту водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного за фактом вимагання та одержання грошей для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України)», - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, гроші необхідно було заплатити за внесення відомостей про проходження моряком курсів підвищення кваліфікації осіб командного складу, що розпочалися ще у лютому 2023 року, та видачу диплома без фактичного відвідування цих курсів та без складання підсумкових іспитів, оскільки моряк знаходився на судні в територіальних водах Індонезії.

Для цього моряк мав офіційно заплатити на рахунок навчального закладу 20 000 грн за навчання та на вимогу директорки передати ще 500 доларів особисто їй. Під час отримання грошей жінку затримали у її кабінеті.

Читайте також: Суд узяв під варту депутата облради, який вимагав хабар у військового

Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років з конфіскацією або без конфіскації майна.

Як повідомляв Укрінформ, до суду скерували справу щодо заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації про вимагання у підприємця понад 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-