Продаж по заниженій вартості будівлі банку «Хрещатик»: перед судом постануть ліквідатор та оцінювач

Продаж по заниженій вартості будівлі банку «Хрещатик»: перед судом постануть ліквідатор та оцінювач

Укрінформ
У Києві судитимуть уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - ліквідатора банку “Хрещатик” та оцінювача, які продали офісну будівлю банку на вулиці Прорізній за заниженою на 161 млн грн вартістю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб - ліквідатора ПАТ “КБ “Хрещатик” та оцінювача, за обвинуваченням у завданні збитків державі через продаж майна за заниженою вартістю (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Згідно з матеріалами слідства, працівник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, будучи уповноваженим на реалізацію активів банку “Хрещатик”, організував продаж будівлі.

Читайте також: В Україні ліквідовують іще один банк

Всупереч встановленій законодавством процедурі, за попередньою змовою з оцінювачем, яка провела оцінку нерухомого майна за завідомо заниженою вартістю, підозрюваний забезпечив реалізацію офісної будівлі по вулиці Прорізній загальною площею майже 7,5 тис. кв. м. за заздалегідь визначеною вартістю в сумі 425 млн грн.

Слідство встановило, що вартість будівлі була занижена на 161 млн грн, чим спричинена шкода державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на зазначену суму.

Як повідомлялось, слідчий суддя Голосіївського районного суду Києва наклав арешт на реалізовану за заниженою вартістю будівлю банку "Хрещатик".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-