У Києві 14-17 березня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції

У Києві 14-17 березня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції

Укрінформ
У Києві з 14 по 17 березня проведуть дві лекції та три безоплатні екскурсії, серед яких прогулянка для людей з порушеннями слуху.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Розробляючи маршрути, готуючи івенти і різні туристичні програми, ми поступово додаємо дедалі більше заходів, які можуть бути доступні кожному, з урахуванням принципів безбар'єрності. Зокрема, цього разу серед екскурсій буде і прогулянка старим Києвом, що проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови”, – повідомила начальниця управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.

Заходи відбудуться у четвер, п’ятницю та неділю. Місця зустрічей вказані у реєстраційних анкетах.

Зважаючи на дуже великий попит та обмежену кількість місць під час воєнного стану, реєстрація є обов'язковою.

Під час екскурсії “Таємниці града Ярослава”, яка розпочнеться у четвер, 14 березня, о 14:00 (реєстрація), відвідувачі довідаються про оборонні споруди навколо Києва за часів правління князя Ярослава Мудрого, розкриють таємниці Софійського і Михайлівського соборів і дізнаються багато цікавих фактів про стародавній Київ.

Читайте також: На Співочому полі облаштують укриття

На екскурсії “Прогулянка старим Києвом”, яка відбудеться у п’ятницю, 15 березня, о 12:00 (реєстрація), люди з порушеннями слуху дізнаються про будівництво Володимирського та Софійського соборів, познайомляться з історією функціонування й реконструкції Золотих воріт, а також відвідають старі й нові об’єкти історії Києва і держави загалом. Екскурсія буде проводитися в супроводі перекладача жестової мови.

Учасники лекції “Київ у вирі загадок Другої світової війни”, яка почнеться у п’ятницю, 15 березня, о 14:00 (реєстрація), дізнаються, що відомості про Другу світову війну містять у собі чимало загадок, а також почують цікаві факти про події того часу.

Прогулюючись середмістям столиці з екскурсією “Прогулянка старим Києвом”, яка відбудеться у неділю, 17 березня, о 12:00 (реєстрація), можна дізнатися про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо. 

Під час лекції “Київські адреси родини Кричевських”, яка почнеться у неділю, 17 березня, о 15:00 (реєстрація), можна почути про життєві історії членів родини українських художників Кричевських, познайомитися з їхнім живописом, а також довідатися про повернення в Україну їхнього мистецького спадку.

Читайте також: У Києві на станції метро «Хрещатик» завтра відкриють вестибюль у напрямку Інститутської

Реєстрація на екскурсії та лекторії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту і телефонним дзвінком.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії чи лекції зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, у виставкових залах Центрального будинку художника презентували культурно-мистецький проєкт із нагоди 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-