У Києві двоє молодиків напали з ножем на підприємця, щоб відібрати елітне авто

У Києві двоє молодиків напали з ножем на підприємця, щоб відібрати елітне авто

Фото
Укрінформ
У Києві на парковці торгівельного центру Lavina Mall два озброєні грабіжника намагались відібрати у підприємця автомобіль «Мерседес-Бенц GLE».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у вчиненні розбійного нападу з метою заволодіння автомобілем, поєднаному із застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України).

«9 березня близько 8 години вечора на паркувальному майданчику ТРЦ Lavina Mall двоє чоловіків побачили як водій сідає за кермо автомобіля «Мерседес-Бенц GLE 300» та вирішили відібрати машину», - ідеться у повідомлення.

Встановлено, що нападники жили у столиці в хостелі, а викраденням автомобіля планували заробити гроші на поїздку за кордон.

Як у Телеграмі повідомляє поліція Київської області, потерпілий – 42-річний чоловік вийшов з магазину, сів у свій автомобіль, коли через задні двері до авто сів невідомий, притиснув його голову до сидіння та почав наносити удари ножем. Його спільник підійшов до водійських дверей та почав бити постраждалого. Потерпілому вдалося вирватися і покликати на допомогу. Злякавшись, фігуранти втекли.

Читайте також: На Буковині затримали двох чоловіків, які напали із сокирами на працівників ТЦК

Правоохоронці встановили прикмети нападників та розпочали пошуки. Так, неподалік місця події було знайдено чоловічий одяг зі слідами крові, який належав одному з фігурантів. Далі, за допомоги аналітиків кримінального аналізу та працівників карного розшуку главку поліції оперативники відділу поліції № 1 Святошинського управління поліції встановили маршрут руху зловмисників та затримали їх у Дарницькому районі.

Начальник главку поліції Києва Дмитро Шумейко зазначив, що фігуранти хотіли заволодіти елітним автомобілем, щоб продати його.

«Зловмисниками виявилися 19-річний уродженець Волинської області та 20-річний уродженець Донеччини. Вони ретельно спланували злочин та були готові навіть вбити людину заради авто. Стать, чи вік жертви для них не мали значення. Упродовж кількох днів вони підшукували дорогу іномарку та того ранку до поля їх зору потрапив «Мерседес», 2022 року. Все пішло не по плану зловмисників, коли потерпілий вирвався з їх рук та підняв галас», - зазначив Шумейко.

Читайте також: У Німеччині помер ще один український баскетболіст, на якого напали з ножем - ЗМІ

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом побиття журналіста на Печерську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-