Двоє посадовців Інституту отоларингології підозрюються у розтраті ₴3 мільйонів

Двоє посадовців Інституту отоларингології підозрюються у розтраті ₴3 мільйонів

Укрінформ
Двом посадовцям Інституту отоларингології, які були відповідальні за організацію процедури закупівель, повідомили про підозру у завданні збитків державному бюджету більш як на ₴3 мільйони.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури зловмисникам повідомили про підозру за фактом розкрадання бюджетних коштів під час закупівлі високовартісного медичного обладнання (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Слідство встановило, що посадовці розробляли тендерну документацію під конкретні компанії. Робилось це разом із представниками компаній, що продають медичне обладнання. Якщо взяти участь у тендері хотіла стороння компанія, її пропозицію відхиляли.

Таким чином, договори на постачання обладнання укладалися із заздалегідь визначеними компаніями за завищеними цінами. За вказаною схемою посадовці завдали збитків державному бюджету більш як на 3 млн грн.

Читайте також: ДБР викрило оборудку з викрадення майна на ₴3,6 мільйона з військової частини у Києві

Також раніше була оголошена підозра шістьом представникам приватних структур, які здійснювали постачання високовартісного медичного обладнання за значно завищеними цінами. Сума встановлених збитків за трьома епізодами сягає 25,5 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві передали до суду провадження щодо розтрати 200 тис. грн керівником підрядної організації, яка проводила капітальний ремонт дорожньо-стежкової мережі у Гідропарку.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-