У Києві судитимуть членів банди псевдополіцейських, які займалися вимаганнями та розбоями

У Києві судитимуть членів банди псевдополіцейських, які займалися вимаганнями та розбоями

Фото
Укрінформ
У Києві прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо шістьох осіб, які видавали себе за співробітників правоохоронних органів і здійснювали вимагання, грабежі, розбійні напади та вчиняли інші тяжкі злочини.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Як зазначається, під приводом продажу наркотиків учасники групи призначали зустрічі "клієнтам". Під час зустрічі один із членів злочинної організації видавав себе за працівника поліції. Залякуючи потерпілих кримінальною відповідальністю нібито за зберігання наркотиків, з них вимагали гроші.

Крім цього, ця ж група скоїла напад на чоловіка та відібрала у нього особисті речі з ключами від квартири, з якої під погрозою застосування вогнепальної зброї викрали цінні речі потерпілого.

У подальшому, з метою отримати більше грошей, члени злочинної групи незаконно позбавили волі потерпілого та доставили його до своїх ватажків. Вони вимагали протягом місяця сплатити їм гроші за свободу.

Читайте також: На Закарпатті затримали банду, яка викрадала елітні автівки

Загалом члени організованої групи своїми незаконними діями “заробили” на постраждалих понад 500 тис. грн.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2023 року в Києві правоохоронці викрили злочинну групу, учасники якої під "маскою" поліцейських здійснювали розбійні напади та вчиняли інші тяжкі й особливо тяжкі злочини.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-