У Києві відкрили справу щодо розтрати на реконструкції Дегтярівського мосту

У Києві відкрили справу щодо розтрати на реконструкції Дегтярівського мосту

Укрінформ
Столичні правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом можливої розтрати коштів під час реконструкції шляхопроводу в складі транспортної розв’язки на перетині вулиць Дегтярівської й Олександра Довженка.

Про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Фігурантами справи є службові особи Київської міської державної адміністрації, комунальної корпорації «Київавтодор» та підрядних організацій.

Провадження розпочате за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, учинене в умовах воєнного стану.

Як зазначається, раніше журналісти програми «Наші гроші» опублікували матеріал, у якому йдеться про численні факти завищення цін на будівельні матеріали, що були закуплені під час проведення реконструкції Дегтярівського шляхопроводу.

Читайте також: У Києві до 5 квітня перекриють рух на з’їзді з Дегтярівської до Теліги

Вартість згаданих робіт загалом становила ₴920 мільйонів.

За даними слідства, товариство з обмеженою відповідальністю «Ростодстрой» проводить реконструкцію шляхопроводу із залученням афілійованих субпідрядних організацій за цінами на будматеріали, значно вищими від ринкових.

Читайте також: Ділянку у Солом’янському районі перетворили на сміттєзвалище - керівник Київавтодору отримав підозру

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Київавтодорі заявили, що за результатами тендеру через Prozorro підприємство «Ростодстрой» запропонувало найнижчу ціну з реконструкції аварійного шляхопроводу. За даними корпорації, у травні 2023 року із цим ТОВ був укладений договір із динамічною ціною.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-