Екскерівникам банку «Аркада» оголосили підозру у заволодінні коштами вкладників

Екскерівникам банку «Аркада» оголосили підозру у заволодінні коштами вкладників

Укрінформ
Колишньому голові правління АТ АКБ«Аркада» та його заступниці повідомили про підозру в незаконному заволодінні ₴480 мільйонами вкладників трьох фондів банку.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому голові правління АТ АКБ «Аркада» та його заступниці у розтраті та заволодінні коштами фондів банківського управління шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у період 2014-2020 років акціонерний комерційний банк «Аркада» був управителем трьох фондів - двох пенсійних та дитячого, вкладниками яких були близько 25 тис. фізичних осіб. У ці фонди клієнти становили близько ₴480 мільйонів.

Голова правління банку, який був також його бенефіціарним власником, із метою заволодіння цими коштами вирішив вкласти їх в облігації. Для цього він організував та придбав у приватного підприємства, в якому він також був бенефіціарним власником, відсоткові облігації на суму ₴480 мільйонів за завищеною в 99,9% номінальною вартістю.

Читайте також: Суд продовжив до 29 березня запобіжний захід бізнесмену Гринкевичу

Своєю чергою його заступниця, службова особа, член правління банку, розтратила на користь вищевказаного приватного підприємства кошти вкладників фондів під виглядом придбання тих же відсоткових облігацій на суму 72 млн грн.

У подальшому вказані гроші перерахували на рахунки інших підконтрольних голові правління банку підприємств, тобто в кінцевому результаті 480 млн грн опинились на рахунках його підприємств.

Викуплені облігації не були погашені, чим вкладникам в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб завдано збитків в сумі 480 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому заступнику голови правління акціонерного товариства «Банк «Фінанси та Кредит», який розікрав в інтересах власника – ексолігарха більш як пів мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-