Судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

Судитимуть диверсанта з Білорусі, який планував знеструмити Київ

Укрінформ
На Рівненщині судитимуть диверсанта – громадянина Білорусі, який воював на боці окупантів та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури Києва та області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Прокурор Рівненської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Білорусі, який воював на боці окупантів та готував диверсію на об’єктах критичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що обвинувачений, будучи завербованим агентом спецслужб РФ, у січні цього року незаконно перетнув кордон України, аби на виконання завдання свого куратора підготувати диверсію. Чоловік мав встановити GPS-трекери на об’єктах енергетичної інфраструктури, аби ЗС РФ отримали точні координати цих об’єктів для подальших ударів. Це призвело б до знеструмлення Києва та частини Київської області.

Як зазначається, завершити підготовку до злочину диверсанту завадили співробітники СБУ. Чоловіка затримали на території Сарненського району Рівненщини. При собі він мав необхідне обладнання, а для прикриття використовував фіктивний паспорт громадянина України.

Як інформують у прокуратурі, чоловік і раніше воював проти України. Зокрема, він був учасником кількох незаконних збройних формувань так званих ЛНР/ДНР, а у 2023 році бойовик входив до ПВК «Вагнер» та брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу м. Бахмут на Донеччині.

Читайте також: Суд дав 15 років агенту ФСБ, який готував знеструмлення п’яти областей України

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в Рівненській області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років, або й довічне, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині апеляційний суд залишив без змін вирок бойовику терористичної організації «ДНР» – 14 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-