Кияни цьогоріч принесли на переробку 7000 новорічних ялинок

Кияни цьогоріч принесли на переробку 7000 новорічних ялинок

Укрінформ
У цьому році кияни принесли на утилізацію 7000 новорічних дерев.

Про це під час підбиття підсумків роботи пунктів збору новорічних дерев у Києві повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА Олександр Возний, передає кореспондент Укрінформу.

"Раніше ми облаштовували пункти на базах наших комунальних підприємств, у Києві їх було лише 17. Це викликало певну незручність людям для того, щоб свої ялинки доставити на ці пункти. Дослухаючись до пропозицій киян, ми збільшили кількість пунктів збору ялинок до 44. Зробили їх у парках і скверах столиці. Вони працювали з 4 по 31 січня. Люди могли принести своє дерево у будь-який час. Цього року кияни принесли на переробку 7000 дерев", – сказав Возний.

Він зауважив, що минулого року кияни принесли 4000 дерев.

"Ми повязуємо збільшення кількості дерев, які люди принесли на утилізацію, зі зростаням свідомості громадян і з більш масовим поверненням до Києва", – зазначив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА.

Возний також поінформував, що на кожному пункті збору ялинок є QR-код. За ним можна побачити найближчі ділянки зі збору дерев в інших районах столиці, а також дізнатися про переробку.

Генеральний директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Юрій Бахмат зазначив, що у рамках ініціативи новорічні дерева переробляються за допомогою спеціального обладнання в щепу, яка в подальшому використовується у парках та скверах для підсипки лунок вічнозелених рослин.

Читайте також: У Києві вже «оцифрували» понад 200 тисяч дерев

"Це має позитивний ефект: дозволяє забезпечити належний процес теплозбереження і вологостійкості у теплу пору року, у холодну пору року забезпечує непромерзання ґрунтів. Також щепа, яка утворюється з переробки новорічних дерев, використовується в якості опалення у наших підприємствах через твердопаливні котли", – сказав Бахмат.

Він зауважив, що незважаючи на те, що проєкт завершився 31 січня, кияни і далі можуть приносити свої новорічні дерева, але уже на територію виробничих баз комунальних підприємств. З конкретними локаціями розміщення цих виробничих баз та режимом роботи можна ознайомитися на сайті "Київзеленбуду".

Він додав, що, зважаючи на позитивне сприйняття містянами такого підходу, наступного року пунктів прийому новорічних дерев стане більше.

Як повідомляв Укрінформ, пункти утилізації новорічних ялинок у Києві почали працювати 4 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-