У Києві не планують переводити школи на «дистанційку» через ГРВІ

У Києві не планують переводити школи на «дистанційку» через ГРВІ

Укрінформ
Ситуація із захворюваністю школярів на гострі респіраторні вірусні інфекції в Києві контрольована, підстав для переведення шкіл в онлайн-режим немає.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

«За останній тиждень виявлено 3 216 випадків захворювання на ГРВІ серед школярів, що трохи менше 2% від тієї кількості учнів, які навчаються офлайн. Це точно не критичні показники, і ситуація контрольована», – зазначив він.

За словами посадовця, на сьогодні загальний показник захворюваності на 46,6% нижчий від епідемічного порогу. Різкого зростання не спостерігається.

Сезонне захворювання в дітей проходить переважно в легкій формі.

Читайте також: За тиждень в Україні на грип, ГРВІ та COVID-19 захворіли понад 129 тисяч людей - МОЗ

Водночас Мондриївський наголосив на важливості дотримання основних рекомендацій для профілактики ГРВІ. Зокрема, необхідно:

  • часто мити руки (з милом, упродовж 20 секунд) та користуватися антисептиком зі вмістом спирту не менше ніж 60-80%;
  • уникати дотиків до свого обличчя, не торкатися брудними руками своїх очей, носа та рота;
  • провітрювати та зволожувати приміщення, де перебуваєте;
  • обробляти термічно продукти;
  • уникати контактів з людьми, які мають ознаки ГРВІ та застуди. Мінімальна дистанція – 1,5 метра.

Людям, у яких уже проявилися симптоми захворювання, слід залишатися вдома та поінформувати про свій стан сімейного лікаря. У разі, якщо лікар пропонує госпіталізацію, важливо на неї погодитися.

«Будьте уважними до свого здоров’я та своїх дітей. Пояснюйте їм, чому важливо дотримуватися правил гігієни та безпеки. Якщо є ознаки захворювання у дитини – не ведіть її в школу чи дитячий садок. Піклуйтеся про себе та не наражайте на небезпеку інших людей!», – закликав заступник голови КМДА.

Він наголосив, що ситуація із ГРВІ в столиці відстежується. У разі проходження епідемічного порогу будуть прийняті рішення щодо карантинних заходів залежно від ситуації – в окремих школах, районах чи в місті загалом.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня госпіталізували вісьмох дітей із Київського спортивного ліцею-інтернату. У сімох із них лабораторно підтверджений COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-