Розтрата на генераторах для пунктів обігріву: справу директора департаменту КМДА передали до суду

Розтрата на генераторах для пунктів обігріву: справу директора департаменту КМДА передали до суду

Укрінформ
Київська міська прокуратура направила до Подільського райсуду Києва обвинувальний акт щодо директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, якому інкримінують розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, в листопаді 2022 року директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА уклав з товариством договір на закупку генераторів для пунктів обігріву на загальну суму понад 28,6 млн грн.

Хоча ця категорія товарів рішенням уряду була звільнена від сплати податку на додану вартість та ввізного мита, посадовець підписав платіжне доручення, згідно з яким на рахунок товариства було переказано понад 28,6 млн гривень, зокрема безпідставно включений у платіж податок на додану вартість

"Діями підозрюваного міському бюджету спричинено збитки на суму понад 1, 8 млн гривень", - зазначають у прокуратурі.

Фігуранту загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у червні 2023 року слідчі вручили підозру директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роману Ткачуку у межах провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття під час повітряної тривоги. 1 червня у Деснянському районі Києва внаслідок вибуху ракети загинули троє людей, у тому числі малолітня дитина, ще семеро громадян отримали травми різного ступеня тяжкості.

Читайте також: Розтрата ₴18 мільйонів «Антонова» - справу передали до суду

Трагедія сталася біля укриття, розташованого в приміщенні комунального медичного закладу, двері якого були зачинені.

У вересні суд відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-