У Соломʼянському районі через засмічення каналізації підтопило укриття

У Соломʼянському районі через засмічення каналізації підтопило укриття

Фото
Укрінформ
Аварійна бригада Київводоканалу усунула засмічення каналізації, через яке підтопило укриття на вулиці Метробудівській у Соломʼянському районі столиці.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація з посиланням на Київводоканал, передає Укрінформ.

Зазначається, що на цей час вода в укритті відсутня. Керуючій компанії направлена заявка на здійснення санітарної обробки.

"Підтоплення в укритті спричинило засмічення дворової каналізаційної мережі Д-150. Система водовідведення в укритті функціонує з технічними порушеннями, що спричиняє аварійні ситуації", – пояснили в КМДА.

Наголошується, що переважна більшість укриттів Києва перебуває на балансі служб районів столиці та підприємств, посадові особи яких несуть пряму відповідальність за ремонт, технічний стан і доступ до укриттів.

Читайте також: У Святошинському районі стався порив на водопровідній мережі

Із міського бюджету районним держадміністраціям, як балансоутримувачам, на ремонтні роботи в укриттях виділені понад 1,8 млрд гривень.

Формування переліку необхідних робіт на обʼєкті, обрання підрядної організації, контроль за виконанням робіт здійснюють райони як розпорядники коштів.

Як повідомляв Укрінформ, в одному з дитячих садків Шевченківського району Києва просіла частина стіни майбутнього укриття. У міській військовій адміністрації припускають, що причиною стало порушення підрядником будівельних норм.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-