СБУ викрила «блогерів», які опублікували відео з наслідками повітряної атаки на Київ 2 січня

СБУ викрила «блогерів», які опублікували відео з наслідками повітряної атаки на Київ 2 січня

Укрінформ
Служба безпеки України встановила особи чотирьох "блогерів", які незаконно поширювали інформацію про наслідки масованої повітряної атаки на Київ, здійсненої російськими загарбниками 2 січня.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Зловмисниками виявилися жителі столиці. Встановлено, що зранку 2 січня вони здійснили несанкціоновану відеозйомку наслідків ворожих «прильотів» по місту та розмістили відповідні медіафайли в соціальних мережах.

Поширені фігурантами відео миттєво «підхопили» численні пропагандистські пабліки країни-агресора й інформресурси російських спецслужб, зокрема телеграм-канал пропагандиста Анатолія Шарія, якому інкримінують державну зраду.

Отриману інформацію загарбники та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових і коригування повторних повітряних ударів по Києву.

Під час невідкладних заходів за місцями фактичного проживання "блогерів" правоохоронці виявили мобільні телефони, які ті використовували для фіксації та поширення забороненого контенту.

Комплексні перевірки, за результатами яких буде вирішуватися питання про притягнення винних до відповідальності, тривають.

У СБУ нагадують про заборону знімати й оприлюднювати відео- та фотоматеріали про діяльність Сил оборони України, а також наслідки ворожих обстрілів.

Читайте також: Розвідка на основі відкритих джерел стала для ворога справжнім інструментом - речник МОУ

Наголошується, що публікація подібних медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню, за що передбачене покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ демонтувала в Києві вебкамери, які транслювали роботу протиповітряної оборони та локації критичної інфраструктури під час повітряної атаки російських військ у вівторок, 2 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-