У столиці перевірять усі укриття після обвалу стелі у школі

У столиці перевірять усі укриття після обвалу стелі у школі

Укрінформ
Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав доручення про негайну інспекцію всіх укриттів у столиці.

Як передає Укрінформ, про це КМВА повідомляє у Телеграмі.

Попко наголосив, що аварія у шкільному укритті в Соломʼянському районі не має повторитися, а безпека киян, особливо дітей, є одним із пріоритетних завдань для влади столиці.

"Тому я як начальник Київської міської військової адміністрації підписав доручення щодо негайної інспекції всіх укриттів", - повідомив Попко.

За його словами, ще від учорашнього дня у місті в цілому і в кожному районі окремо створені комісії з залученням необхідних фахівців для перевірки укриттів на предмет безпеки (в тому числі стан інженерних мереж). Комісіям поставлене завдання перевірити укриття до 29 грудня і відзвітувати. У разі виявлення недоліків – усунути в найкоротший термін.

"Влада столиці, керівники районів столиці та безпосередньо відповідальні за укриття докладають максимум зусиль, аби всі об’єкти цивільного захисту були безпечними", - підкреслив начальник КМВА.

Як зауважив Попко, щодня триває системна робота із приведення в належний стан наявних укриттів і забезпечення цілодобового та безперешкодного доступу до укриттів для цивільного населення.

Читайте також: Укриття та «пункти незламності»: на Київщині запустили інформаційний чат-бот

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня під час повітряної тривоги у шкільному укритті в у Соломʼянському районі Києва зірвало вентиль батареї опалення, внаслідок чого затопило стелю і вона обвалилася. Ніхто не постраждав.

Станом на 23 грудня укриття вже повністю відновлене і функціонально придатне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-