У Києві відбувся вечір пам'яті вбитого у 2014 році російськими бойовиками Степана Чубенка

У Києві відбувся вечір пам'яті вбитого у 2014 році російськими бойовиками Степана Чубенка

Фото
Укрінформ
У Києві відбувся вечір пам'яті Степана Чубенка — 16-річного підлітка з Краматорська, якого влітку 2014 року розстріляли проросійські бойовики.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вшановували пам'ять загиблого хлопця у Національному музеї Революції Гідності.

«Стьопа говорив, що в житті є три святині: Бог, батьки і Батьківщина. І жодній з них не можна зрадити. Те, що це не просто слова, він довів у 2014 році, показавши, що захищати Батьківщину можна і без зброї в руках», — повторила слова сина Сталіна Чубенко.

Мати хлопця розповіла, як він приїжджав до Києва на Майдан, а потім у 16 років намагався приєднатися до українських добровольчих формувань.

Читайте також: Розслідування і слухання у судах «справ Майдану» може тривати до 20 років - прокурор

На заході мати хлопця презентувала збірку творів сина «Степан Чубенко. Я зрозумів сенс життя». Цю збірку передадуть до бібліотеки Національного музею Революції Гідності, де всі охочі зможуть ознайомитися з нею. На вечорі також була можливість задонатити на Збройні сили України та отримати книжку. Ці кошти сім'я Чубенка спрямує на допомогу одному з підрозділів ЗСУ.

Як повідомлялося, Степан Чубенко — український школяр і патріот, воротар футбольного клубу «Авангард» (Краматорськ), влітку 2014-го був затриманий в Донецьку бойовиками з батальйону «Керч». За однією з версій причиною була блакитно-жовта стрічка на рюкзаку.

За даними розслідування, підтвердженими в українському суді, Степан зазнав тортур і був розстріляний бойовиками «днр» за проукраїнську позицію. Його посмертно нагороджено орденом «Народний Герой України» та орденом «За мужність» III ступеня.

Фото Артем Москаленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-