У застосунку «Київ Цифровий» інформуватимуть про відключення світла

У застосунку «Київ Цифровий» інформуватимуть про відключення світла

Укрінформ
У застосунку “Київ Цифровий” ДТЕК “Київські електромережі” повідомлятиме про відключення електроенергії.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

Керівник цифрової трансформації Києва, заступник голови КМДА Петро Оленич заявив, що відтепер киян попереджатимуть у разі застосування стабілізаційних чи екстрених відключень у застосунку "Київ Цифровий".

За його словами, наразі потреби у відключеннях немає. Якщо вони будуть – у міському застосунку з’явиться сповіщення.

Як нагадали у КМДА, екстрені відключення застосовують, якщо через ворожі обстріли є пошкодження об’єкта енергоінфраструктури, або якщо для збалансування енергосистеми потрібно відключити більше ніж одну групу.

Під час стабілізаційних відключень ДТЕК “Київські електромережі” розподіляє доступний обсяг енергоспоживання між усіма клієнтами за групами. Ліміти енергоспоживання надає НЕК “Укренерго”, коли в енергосистемі існує дефіцит. Такі відключення допомагають стабілізувати енергосистему.

У застосунку “Київ Цифровий” можна буде переглянути, до якої з шести груп входить адреса, й отримувати спеціальне сповіщення, якщо енергосистемі міста знадобиться покривати дефіцит.

Щоб скористатися сервісом, потрібно додати адресу, за якою хочете отримувати повідомлення, та увімкнути сповіщення в налаштуваннях застосунку. Можна також налаштувати сповіщення: отримувати їх цілодобово або увімкнути режим “не турбувати вночі”.

Ця функція буде доступна в міському застосунку: у розділі меню К - Комунальні послуги -ДТЕК Світло.

Читайте також: При сильних морозах можливі нетривалі відключення електрики - експерт

Також можливо заощаджувати електрику та допомагати місту в боротьбі за справність енергосистеми. У налаштуваннях профілю Київ Цифровий можна увімкнути “Нагадування о 19:00 про економію електроенергії”. Тоді застосунок нагадає вимкнути зайві електроприлади.

У планах Київ Цифрового та ДТЕК “Київські електромережі” також повідомляти про планові роботи та аварії на електромережах.

Як повідомляв Укрінформ, у міському застосунку "Київ Цифровий" удосконалили сервіси громадського транспорту, за допомогою яких користувачі зможуть оцінювати кожну свою поїздку та лишати відгуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-