Проректора київського вишу викрили на хабарі

Проректора київського вишу викрили на хабарі

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди проректора з навчально-виховної роботи одного зі столичних університетів.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомила у Фейсбуці.

Встановлено, що 47-річний професор обіцяв студенту магістратури за 1200 доларів вирішити питання про успішне складання іспитів зимової екзаменаційної сесії.

Позитивне рішення дозволило б магістранту уникнути відрахування з навчального закладу та відповідно ухилитися від призову на військову службу.

Науковця затримали безпосередньо під час передачі йому обумовлених коштів.

Зловмиснику оголошена підозра у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Проректор перебуває під вартою з можливістю внесення застави. Йому загрожує ув'язнення терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна та без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Читайте також: У Чернігові на хабарі у ₴140 тисяч спіймали чиновника міськради

У суді вирішується питання про відсторонення науковця від посади.

Як повідомляв Укрінформ, на вимаганні неправомірної вигоди викрили керівницю відділення одного з інститутів Національної академії внутрішніх справ. Посадовиця вимагала від студентів "благодійні внески" за лояльне ставлення та успішне складання сесії.

Фото: Поліція Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-