Вибух у Шевченківському суді: офіцеру та сержанту Нацгвардії оголосили вироки

Вибух у Шевченківському суді: офіцеру та сержанту Нацгвардії оголосили вироки

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва у рамках розгляду справи про вибух у цій судовій установі призначив вирок двом обвинуваченим по цьому провадженню - офіцеру та сержанту Нацгвардії.

Про це поінформувала пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону, передає Укрінформ.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону засуджено двох з п’яти обвинувачених – начальника судової варти та його помічника. Шевченківський районний суд м. Києва визнав обох обвинувачених винними у порушенні статутних правил вартової служби чи патрулювання, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 418 ККУ)», - зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури, 5 липня цього року підсудний виніс із Київського слідчого ізолятору не менше шести виготовлених ним саморобних вибухових пристроїв, які у подальшому привів у дію в приміщенні Шевченківського райсуду. Це призвело до загибелі чоловіка, поранення поліцейських та пошкодження приміщення і майна суду.

Читайте також: Вибух у Шевченківському суді: ДБР оголосило підозру п’ятьом правоохоронцям

Прокурори довели, що під час перебування в СІЗО та перевезенні арештанта до суду обвинувачені порушили правила конвоювання, не провели його особистий обшук та не перевірили речі.

«Взявши до уваги визнання своєї вини, сприяння слідству та щире каяття обвинувачених, суд призначив начальнику судової варти покарання у виді арешту строком на 6 місяців, а його помічнику – строком на 2 місяці з відбуванням покарання на гауптвахті», - розповіли правоохоронці.

Як повідомлялося, 5 липня у Шевченківському райсуді Києва стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, ще двоє були поранені.

Читайте також: Внаслідок вибуху у Шевченківському суді постраждали двоє правоохоронців

Підозрюваним у скоєнні вибуху є колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Він від 2015 року перебував у СІЗО, і того дня суд проводив чергове засідання у його справі. Гуменюк загинув під час цього інциденту. За цим фактом Державне бюро розслідувань порушило кримінальну справу.

15 листопада Шевченківський райсуд у зв’язку зі смертю закрив справу стосовно Ігоря Гуменюка, якому інкримінували вчинення теракту під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-