У Києві відкрили Центр ветеранського розвитку

У Києві відкрили Центр ветеранського розвитку

Фото
Укрінформ
У Києві на базі Національного університету фізичного виховання і спорту України відкрили Центр ветеранського розвитку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу, щоб цей Центр став у сфері спортивної реабілітації та ветеранського спорту рушієм та авангардом для того, щоб цей проєкт імплементувався на всю країну. Бо будемо відверті, реабілітологів та психологів у нас на всю країну найближчим часом не вистачить. Бо цивільне населення, ветерани, і прості люди, які зазнали страждань потребуватимуть допомоги", - сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Вона зазначила, що зараз вже є 10 Центрів ветеранського розвитку по країні, наразі вони найбільше спеціалізуються на підготовці майбутніх помічників ветеранів. За її словами, згодом ці Центри навчатимуть самих ветеранів тим спеціальностям, які будуть їм потрібні у цивільному житті.

Читайте також: У 2024 році планується запустити єдину ветеранську «гарячу лінію» - Лапутіна

Тимчасово виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту Матвій Бідний зазначив, що саме спорт та фізична активність є найголовнішим інструментом повернення людини після війни до нормального життя, до її реінтеграції в суспільство.

"Сьогодні треба об'єднуватись, треба робити справу. І скільки би ми не зробили на цьому напрямку, все-рівно цього буде недостатньо. Але ми маємо робити все, що можемо", - підкреслив Бідний.

Ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас наголосив, що Національний університет фізичного виховання і спорту України має стати безбар'єрним, і робота в цьому напрямку вже йде.

"Ми свідомо розуміємо важливість та головне ефективність освіти спорту та реабілітації для результативного переходу від військової служби до цивільного життя. Перше, що ми вже робимо, це працюємо над створенням адаптивної інфраструктури, що включає фізичну, педагогічну, технологічну та соціальну інтеграцію. Це спрямовано на створення доступного та реагуючого на особливі потреби ветеранів освітнього середовища, сприяючи їх реінтеграціїї в суспільство", - сказав він.

Читайте також: Фінансування ветеранів наступного року буде збільшене вдвічі - Шмигаль

У Києві відкрили Центр ветеранського розвитку / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

У Центрі демобілізовані військові та їхні рідні матимуть змогу проходити професійну підготовку та перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу в межах реінтеграції від військового до цивільного життя

Центр ветеранського розвитку – це проєкт Мінветеранів на виконання плану заходів на 2023—2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору на період до 2030 року, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-