Справа про вбивство добровольця у Києві: обвинувачених залишили під вартою

Справа про вбивство добровольця у Києві: обвинувачених залишили під вартою

Укрінформ
Двох обвинувачених у справі про вбивство добровольця Добровольчого формування територіальної громади в Києві залишено під вартою - суд ухвалив відмовити у задоволенні клопотань про зміну запобіжних заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

“За участі прокурора Голосіївської окружної прокуратури м. Києва в Голосіївському районному суді м. Києва відбулося чергове засідання у справі щодо умисного вбивства 34-річного військовослужбовця, вчиненого з хуліганських мотивів та хуліганства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї”, - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в міській прокуратурі, у ході засідання суд досліджував письмові докази сторони обвинувачення. На лаві підсудних троє обвинувачених. Вони перебувають під вартою.

Одному з підсудних інкриміновано п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів). Іншим двом - ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, групою осіб).

Під час судового розгляду сторона захисту заявила клопотання про зміну запобіжних заходів двом обвинуваченим у хуліганстві за ч. 4 ст. 296 ККУ з тримання під вартою на більш м’які, не пов'язані з утриманням у СІЗО.

Враховуючи наявні ризики та те, що злочин був вчинений із застосуванням насильства, прокуратура заперечувала проти задоволення таких клопотань.

Розглянувши доводи сторін, суд ухвалив відмовити у задоволенні клопотань про зміну запобіжних заходів і залишити обвинувачених під вартою.

Читайте також: Суд заарештував водія, який збив на смерть військовослужбовця на блокпосту в Києві

Як повідомлялось, у травні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти трьох учасників дорожнього конфлікту, унаслідок якого загинув військовослужбовець.

Слідством встановлено, що в жовтні 2022 року між потерпілим, який керував автомобілем "Хюндай", і водієм "Лексуса" виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири "Лексуса" побили потерпілого, після чого водій автомобіля здійснив у нього постріл та разом із товаришами втік.

34-річний потерпілий від отриманих травм помер. Ним виявився боєць добровольчого формування територіальних громад "Свобода", який готував документи на мобілізацію.

14 серпня Голосіївський райсуд Києва продовжив термін тримання під вартою трьох обвинувачених в умисному убивстві 34-річного військовослужбовця, двом із них обраний альтернативний запобіжний захід у вигляді застави.

Голосіївська окружна прокуратура міста Києва оскаржила в апеляційному порядку цю ухвалу суду і просила суд взяти їх під варту без можливості внесення застави.

7 вересня суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора і двох обвинувачених у справі щодо загибелі добровольця ДФТГ взяли під варту без визначення застави.

За даними ЗМІ, вбитим є доброволець ДФТГ "Свобода" Олексій Щербина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-