До суду передали справу про «блогерські вечірки» у Києві

До суду передали справу про «блогерські вечірки» у Києві

Укрінформ
Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно організатора та двох учасників «блогерських вечірок» у Києві.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомила в Телеграмі.

Слідством встановлено, що обвинувачені запрошували дівчат до орендованої в столиці квартири, де спільно розпивали алкогольні напої.

У подальшому фігуранти доводили дівчат до безпорадного стану, за їх участю робили фото й відео, зокрема порнографічного характеру. Відзнятий контент зловмисники викладали в телеграм-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі.

Організатору вечірок інкриміноване вчинення сексуального насильства стосовно трьох потерпілих, одна з яких на час вчинення злочину була неповнолітньою, а також виготовлення, зберігання і розповсюдження зображень порнографічного характеру і хуліганство (ч. 2, 3 ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Один із учасників обвинувачується у виготовленні, зберіганні та розповсюдженні зображень порнографічного характеру у змові з організатором, а також у хуліганстві, що супроводжувалося винятковим цинізмом стосовно однієї з потерпілих (ч. 3 ст. 301, ч. 2 ст. 296 ККУ).

Іншого учасника вечірок судитимуть за вчинення стосовно однієї з потерпілих сексуального насильства (ч. 3 ст. 153 ККУ).

Читайте також: У ДБР прокоментували гучне весілля експрацівниці у Львові

Наголошується, що досудове розслідування у справі правоохоронці завершили ще в червні. Тоді ж стороні захисту були відкриті матеріали для ознайомлення.

Визначений на ознайомлення час сторона захисту затягувала, у зв'язку із чим прокурори тричі зверталися до суду з відповідним клопотанням.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого в інтернет-мережі з’явилися фото та відео з вечірок, де молоді люди кривдять і принижують дівчат. Тоді ж поліція відкрила кримінальне провадження.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-