У Києві відбулась церемонія нагородження службових собак

У Києві відбулась церемонія нагородження службових собак

Фото
Укрінформ
У Києві відбулась друга церемонія нагородження службових собак, які проходять службу в органах сектору безпеки і оборони України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Церемонія нагородження «Чотирилапі захисники» організована ВГО «Кінологічна спілка України» (КСУ).

«Через рашистську агресію нам довелось скасувати усі наші виставки, безліч інших кінологічних заходів. Натомість наша Спілка зосередилась на підтримці клубів і наших членів, а ще на підготовці робочих собак для наших силових структур, аби вони допомагали нашим воїнам наближати перемогу. І серед таких чотирилапих помічників є чимало героїв, які кожного дня рятують життя людей і на фронті, і в тилу», - сказав президент «Кінологічної спілки України» Георгій Онищенко.

Читайте також: На Закарпатті виховуватимуть собак-терапевтів для ветеранів війни

Під час церемонії 23 службових собаки, які проходять службу в органах сектору безпеки і оборони України, отримали почесні нагороди. Відзнаки вручали у чотирьох номнаціях: «Пошук вибухових речовин», «Собака спеціального призначення», «Пошук наркотичних засобів», «За врятоване життя».

До нагородження були запрошені службові собаки зі своїми кінологами з 10 органів державної влади сектору безпеки та оборони, які беруть активну участь у порятунку людей та захисті країни.

У Києві відбулась друга церемонія нагородження службових собак «Чотирилапі захисники» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«Кінологічна спілка України» - українська громадська кінологічна організація, створена у 1990 році з метою популяризації чистопородного розведення собак, а також приведення національної кінології до визнання міжнародною кінологічною спільнотою.

Читайте також: Алмаз, Бесі та Рита – як собача команда допомагає саперам

У 2022 році КСУ провела першу церемонію нагородження собак, які проходять службу в лавах державних органах сектору безпеки і оборони. Тоді відзначено було 10 собак, зокрема, і відомого пса Патрона.

Як повідомлялося, Укрзалізниця відкрила кінологічний центр для підготовки службових собак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-