Першу чергу Подільсько-Воскресенського мосту мають завершити на початку листопада

Першу чергу Подільсько-Воскресенського мосту мають завершити на початку листопада

Укрінформ
Компанія «Автострада» планує завершити будівництво першої черги Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві на початку листопада.

Про це повідомила пресслужба компанії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Autostrada завершує будівництво першої черги Подільсько-Воскресенського мостового переходу, який є найбільшим інфраструктурним обʼєктом столиці… Роботи завершимо на початку листопада», - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, наразі тривають роботи із влаштування ізоляції бетонних поверхонь проїзної частини та тротуарів, асфальтування автомобільної частини мосту, зведення земляного насипу, облаштування підпірної стінки тощо.

На будівництві задіяно понад 400 працівників і понад 100 одиниць техніки.

Подільсько-Воскресенський перехід через Дніпро почали будувати у 2003 році. Споруда складається з двох ярусів (автомобільна дорога і метро) і містить три мости: через Дніпро, Гавань та Десенку.

Загальна довжина мосту - 9 км.

Запуск Подільсько-Воскресенського мосту з’єднає Русанівку та Воскресенку з Подолом, а трохи пізніше - і з Райдужним масивом та Троєщиною, розвантажить Північний міст, уможливить майбутній запуск метро на Троєщину.

Читайте також: Суд відсторонив від посади чиновника-фігуранта справи про будівництво Подільського мосту

Як повідомлялося, автомобільне сполучення між лівим і правим берегами Дніпра по Подільсько-Воскресенському мосту планували запустити наприкінці 2021 року. Причинами затримки завершення спорудження Подільського мостового переходу будівельники називали пандемію коронавірусу, коригування проєкту лівобережної частини мостового переходу, а також спротив мешканців Русанівських садів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-