У Києві внаслідок падіння з 26-го поверху загинули двоє дівчат

У Києві внаслідок падіння з 26-го поверху загинули двоє дівчат

Укрінформ
Київська міська прокуратура розпочала розслідування за фактом загибелі двох дівчат у Деснянському районі столиці.

Як передає Укрінформ, про це столична прокуратура повідомляє в Телеграмі.

“Сьогодні близько 10 годині ранку на території будівельного майданчика одного з житлових комплексів у Деснянському районі міста Києва були виявлені тіла двох неповнолітніх дівчат із явними ознаками падіння з висоти”, - йдеться в повідомленні.

Загиблими виявилися студентки інформаційного коледжу одного зі столичних вищих навчальних закладів, 2006 та 2005 років народження.

Зазначається, що під час огляду недобудови правоохоронці виявили на 26 поверсі речі загиблих дівчат та два мобільні телефони, в яких містилися передсмертні повідомлення, надіслані близьким із затримкою відправлення.

Читайте також: У Києві дитина випала з вікна лікарні

Першочерговими слідчими та розшуковими заходами встановлено, що дівчата разом навчалися, дружили, а напередодні спільно переночували у батьків однієї з них.

У столичній прокуратурі зауважили, що дівчата позитивно характеризуються за місцем навчання, а батьки брали участь у їхньому житті.

За фактом загибелі дітей розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство з позначкою “самогубство”. У межах слідства будуть з’ясовуватися причини, які могли призвести до їхньої смерті.

Після отримання необхідних для розслідування матеріалів планується призначення посмертної судово-психологічної експертизи для з’ясування наявності або відсутності у них психічного стану, що міг вплинути на їхні суїцидальні дії та чи були у цьому дії сторонніх осіб.

Водночас Київська міська прокуратура, враховуючи наявні у розпорядженні ювенальних прокурорів матеріали щодо інших резонансних подій, пов’язаних із життям та здоров’ям дітей, закликає батьків та службових осіб, відповідальних за безпеку і розвиток дітей, бути більш уважними до їхнього психологічно-емоційного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня в Києві внаслідок падіння з 24-го поверху загинули двоє підлітків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-