У столиці провели захід пам’яті «Привид Києва» - безсмертний»

У столиці провели захід пам’яті «Привид Києва» - безсмертний»

Фото, відео
Укрінформ
У столиці відбувся захід пам’яті “Привид Києва” – безсмертний”, присвячений майору Повітряних сил України Андрієві Пільщикову (позивний "Джус").

Як передає Укрінформ, захід відбувся у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

У заході “Привид Києва" – безсмертний” взяли участь побратими та друзі майора Андрія Пільщикова, його мама Лілія Авер’янова, кохана – Меланія Подоляк, учні й викладачі Авіаційно-космічного центру Київського палацу дітей та юнацтва, з яким співпрацював захисник України.

У Києві відбувся захід пам’яті “Привид Києва” – безсмертний” / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Під час заходу Лілія Авер’янова розповіла про дитинство та юність сина, його позицію щодо поліпшення умов служби пілотів і про те, чому «Джус» не підписував контракту з Повітряними силами України. Меланія Подоляк поділилась історією знайомства з Андрієм. Полковник Юлій Мамчур та друзі «Джуса» поділились особистими спогадами про нього.

Учні Авіаційно-космічного центру, з якими займався Андрій Пільщиков, представили малюнки зі своїм баченням «Привида Києва».

Андрій Пільщиков - пілот винищувача МіГ-29 40-ї бригади тактичної авіації - загинув 25 серпня 2023 р. в небі Житомирщини під час тренувального польоту. Цими днями виповнюється 40 днів від трагічної дати.

У свої 30 років він став відомим завдяки службі в підрозділі, що отримав збірну назву «Привид Києва» під час боїв за столицю в перші місяці широкомасштабного вторгнення РФ.

Читайте також: З продажів видання «Привид Києва. Манґа» понад 1,3 мільйона перерахували на допомогу ЗСУ

Пільщиков не раз був учасником офіційних делегацій та міжвідомчих груп, що лобіювали надання Україні сучасних багатофункціональних винищувачів (зокрема, й F-16) та іншого озброєння.

Бездоганне володіння англійською мовою відкрило «Джусу» можливість висловлювати позицію України в багатьох іноземних медіа. В армійській системі Пільщиков відзначився своєю принциповою позицією щодо покращення умов служби льотчиків ПСУ.

Як повідомлялося, 25 серпня на Житомирщині у небі зіткнулись два навчально-бойові літаки L-39. У результаті зіткнення літаків загинули троє пілотів 40-ї бригади тактичної авіації: майори В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін і капітан Андрій Пільщиков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-