У столиці затвердили цільову програму підтримки киян-захисників - Кличко

У столиці затвердили цільову програму підтримки киян-захисників - Кличко

Фото
Укрінформ
Київрада затвердила цільову програму підтримки киян-захисників та захисниць, їхніх сімей, а також родин загиблих, її бюджет на 2023-25 роки становить понад 2,3 мільярди гривень.

Про це у Фейсбуці повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

“Я ініціював розробку першої в Україні комплексної програми підтримки киян-захисників та захисниць, їхніх сімей, а також родин загиблих. Київрада затвердила міську цільову програму. Її бюджет на 2023-2і5 роки становить понад 2,3 мільярди гривень”, - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що йдеться не тільки про пільги, компенсації та матеріальну допомогу. А й про здобуття нової професії, отримання грантів та кредитів на відкриття власного бізнесу. На психологічну допомогу, медичні послуги, спортивні тренування з 6 адаптивних видів спорту.

Також мер поінформував, що напередодні Дня захисника та захисниць України взяв участь у першому Київському форумі ветеранів, де обговорили необхідну допомогу, реабілітацію та інтеграцію військових у мирне життя.

Київський міський голова нагородив бійців нагрудними знаками «Знак пошани» та медалями «Честь. Слава. Держава».

“Наш обов’язок сьогодні – це і допомога бійцям, які на передовій, а також – комплексна система допомоги військовим після їхнього повернення до цивільного життя, підтримка ветеранів та їх сімей”, - наголосив Кличко.

У Києві відбувся перший форум ветеранів / Фото: kyiv.klichko.org

Він додав, що столична влада працює над створенням у Києві великого реабілітаційного центру для військових.

“Нещодавно, під час відрядження до Німеччини, я обговорив з мером Берліна допомогу німецьких партнерів у створенні в столиці України муніципального центру протезування для поранених військових”, - поінформував Кличко.

За його словами, Київ постійно збільшує допомогу ЗСУ. Він зазначив, що місто з лютого 2022 року вже спрямувало сукупно понад 4,6 млрд грн на підтримку військових, це з фінансуванням і міських цільових програм, і з коштами військовим підрозділам.

Із них майже 3,5 млрд грн – у вигляді субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші потреби військових частин міста, які сьогодні на передовій.

Майже 800 млн грн – на виплату матеріальної допомоги захисникам та їх сім’ям. Понад 430 млн грн спрямували на забезпечення квартирами захисників і їх сімей.

Читайте також: Київ передасть на фронт отримані від Німеччини дрони нового покоління - Кличко

Як повідомляв Укрінформ, у 2023 році Київська міська рада додатково збільшила фінансування міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони «Захисник Києва» до п'яти мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-